LIGE NU:

Dropper skydecenter i Sandmosen

Jammerbugt Kommune har droppet deres planer om at oprette et skydecenter i Sandmosen.

På et pressemøde torsdag klokken 11 fortalte politikere fra byrådet i Jammerbugt Kommune, at man dropper planerne om at placere et skydecenter i Sandmosen ved Ryå.

-Det gør vi på grund af to ting. Dels så er der kommet rigtig mange negative høringssvar, og dels så har en ekspert sagt til os at det vil være urealistisk at få lov til at placere et skydecenter på paragraf 3 jord, siger borgmester Mogens Gade (Venstre) til TV2/NORD.

Beslutningen sker til stor ærgrelse for de mange jagtforeninger som havde set frem til at bruge centeret.

-På godt jysk, så er det her rigtig træls, for vi havde fundet en central placering i kommunen som kunne samle alle jagtforeninger, siger Anders Jensen fra Skydecenter Jammerbugt til TV2/NORD.

Til gengæld er protestgruppen glade for at deres indsigelser har virket.

-Det er rigtig godt. Men jeg syntes også at vi i projektgruppen har brugt seriøse argumenter imod placeringen, siger Flemming Beltoft fra Protestgruppen til TV2/NORD.

Byrådet bakker stadig op bag projektet som nu skal finde en ny placering.

I marts i år udtalte borgmester Mogens Gade (V), at det er utroligt svært at finde plads til et center af den størrelse i kommunen og med placeringen i Sandmosen droppet, kan det derfor blive nærmest umuligt at finde plads til centeret, der har været planlagt til at fylde 90 fodboldbaner.

Det har også været på tegnebrættet, at centeret skulle være vært for EM i flugtskydning i 2014.