Seneste nyt:

Duedahl om sundhedsreform: - Den løser ikke alt

Regeringen og en bred række af folketingets partier har præsenteret en ny sundhedsreform. Den er der behov for, mener regionsrådsmand.

Op mod fire milliarder kroner til nærhospitaler og mange flere speciallæger frem mod 2035.

Det er nogle af målene i den nye sundhedsreform, der netop er blevet præsenteret af regeringen og resten af aftalepartierne. 

Hos regionsrådsformand i Nordjylland, Mads Duedahl (V), får aftalen en blandet modtagelse.

Han mener, at der åbenlyst er behov for en sundhedsreform, men han tror ikke på, at den løser alle de problemer, som sundhedsvæsenet oplever med kapacitetspres og rekruttering.

- Der er brug for et endnu mere substantielt løft af hele sundhedsvæsenet, hvis vi skal imødekomme både arbejdspresset for vores medarbejdere og sikre, at vi fortsat har et godt sundhedsvæsen, når der i de kommende år blandt andet kommer endnu flere ældre borgere, siger Mads Duedahl.

Vil gavne nordjyderne

Men regionsrådsformanden er ikke alene kritisk. For han er samtidig glad for, at der nu er landet en aftale, og han tror på, at den vil komme til at gavne nordjyderne.

- Vi kan løse mange problemer ved at sikre gode tværgående patientforløb, og det er også meget af det, aftalen handler om. Så det er positivt og et skridt i den absolut rigtige retning, siger Mads Duedahl. 

Enhedslistens sundhedsordfører Peder Hvelplund kritiserer den nye sundhedsaftale, selvom partiet er med i aftalen. Han kalder den for "en lille prut".
Enhedslistens sundhedsordfører Peder Hvelplund kritiserer den nye sundhedsaftale, selvom partiet er med i aftalen. Han kalder den for "en lille prut".
Foto: TV 2

Vil gavne at sprede hjælpen

Aftalepartierne har blandt andet afsat op mod fire milliarder kroner til at oprette 25 nye nærhospitaler over hele landet. 

Da udspillet blev præsenteret, var to af dem placeret i Nordjylland. Èt skulle ligge i Skagen, mens det andet skulle ligge i Nykøbing Mors. 

quote Det vil betyde, at der kommer mere lighed i sundhed

Mads Duedahl (V), formand, Region Nordjylland

Det er endnu uvist, hvor nærhospitalerne vil blive placeret. De fire milliarder kroner kommer nemlig til at indgå i en pulje, som regionerne og kommunerne kan ansøge om at få del i. 

Meningen er, at nærhospitalerne skal tilbyde funktioner, der er mindre komplicerede, og for Mads Duedahl giver det god mening at få spredt funktionerne ud i landet.

- Det vil betyde, at der kommer mere lighed i sundhed og et endnu tættere fagligt samarbejde mellem hospital og kommune. Det bliver til gavn for især ældre patienter, siger Mads Duedahl.