LIGE NU:

Dum jakke fik Holger til at stikke af

Det var på grund af en jakke, at tre-årige Holger Kragh i går formiddag stak af fra sine forældre i Tranum Klitplantage ved Brovst.

Det fortæller hundeleder Henrik Jensen fra Nordjyllands Politi til P4 Nordjylland.

Drengen blev ved med at tage sin jakke af, og derfor valgte moren til sidst at tage jakken omvendt på ham, så han havde lynlåsen på ryggen.

Holger blev så sur over det, at han stak af - hvorefter en større eftersøgning blev sat i gang. Først ved middagstid mandag blev den lille dreng fundet.

Det var hundeleder Henrik Jensen, der kørte af sted efter den lille dreng, da meldingen kom, at han var blevet fundet.

- Meldingen kom fra en mand, der red på en islænderhest i plantagen. Han havde fået øje på en rødhåret dreng mellem træerne og var ikke i tvivl om, at det var Holger, siger Henrik Jensen.

Holger Kragh blev fundet - stadig med jakken omvendt på - knap tre kilometer fra det sted, hvor han stak af.

- Han fortalte os, at han var gået ude hele natten, og at det var meget mørkt. Men han havde det godt og var ved godt mod. Og så savnede han sin far og mor, fortsætter Henrik Jensen.

Den lille dreng forsvandt søndag formiddag, og siden har politiet ledt efter ham med hundepatruljer, helikoptere, og samtidig har både civilforsvar og hjemmeværnsfolk været involveret. Også hundredvis af frivillige har været med i eftersøgningen. Han er blevet genforenet med sine forældre.
 
/ritzau/