Dyb skuffelse på sygehus

02:15

De ansatte på sygehuset i Dronninglund er dybt skuffede over, at ledelsen ikke har informeret dem om nedskæringerne af sengepladserne. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

De ansatte på sygehuset i Dronninglund er stærkt utilfredse med, at deres ledelse ikke har orienteret dem om de mulige nedskæringer i antallet af sengepladser.

Mange af de ansatte, der tirsdag eftermiddag mødte ind på arbejde på sygehuset i Dronninglund var dybt skuffede.

- Det er ikke fair, at vi ikke har fået noget at vide før nu, sagde social- og sundhedsassistent Bente Thuesen til TV2/NORD.

Det lille sygehus hører under det store i Aalborg. Ledelsen på Aalborg Sygehus har foreslået forretningsudvalget i Regionen at nedlægge en trediedel af sengepladserne på Nordjyllands mindste sygehus i Dronninglund. Det får de flere end 100 ansatte på det lille sygehus at vide mandag og tirsdag - både i aviser, radio og på tv.

Mange af de ansatte på Dronninglund Sygehus føler sig snigløbet af ledelsen inde på sygehuset i Aalborg, der dog mener at have en god forklaring på hvorfor de ansatte ikke er blevet orienteret først.

- Når der skal nedlægges et helt sengeafsnit, bliver vi nødt til først at spørge politikerne om vi må. Først derefter kan vi underrette de ansatte på sygehuset i Dronninglund, siger Uffe Niebuhr, der er chef for Medicinsk Center på Aalborg Sygehus.

Sygehusene i Nordjylland skal spare i 2011. Det betyder, at flere patienter behandles ambulant. Fem millioner kroner er der at hente, når færre bliver indlagt på de medicinske afdelinger, hvor ialt 80 sengepladser bliver nedlagt. Heraf de 20 - et helt afsnit - i Dronninglund.

Onsdag besøger chefen for Medicinsk Center på Aalborg Sygehus, Uffe Niebuhr, afsnittet i Dronninglund for at fortælle om lukningsplanerne.

Om 14 dage skal Regionsrådet godkende nedlæggelsen af sengepladserne.

Forsiden lige nu