Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Dyrepasser for en uge

I efterårsferien kan du få lov til at hjælpe dyrepasserne i Aalborg Zoo.

I efterårsferien åbner Aalborg Zoo døren på klem til steder, hvor man normalt ikke færdes som almindelig gæst i zoologisk have. Derfor er det med at tage det praktiske tøj på, og være klar til at hjælpe med. Man kan hjælpe med at gøre rent i elefanternes udeanlæg, at strø halm ved kuduer og zebraer, og at fodre f.eks. bavianer og vortesvin.

- Dyrepassere har i manges øjne et misundelsesværdigt job. Det er dejligt at arbejde med dyr, og at sørge for at de har en god tilværelse. Men hvad mange måske ikke overvejer i den forbindelse er, hvor meget rengøring og andre praktiske ting, der ligger bag et dyrepasserjob. Godt nok kommer man som dyrepasser tæt på dyrene, men da dyrene i zoo er store, eksotiske dyr, er der pga. sikkerheden ikke meget nærkontakt. Det er også vigtigt at dyrene i zoo ikke bliver for tamme, da de skal fungere så naturligt sammen som muligt for at kunne indgå i avls- og bevaringsprojekter, fortæller marketing- og arrangementskoordinator Susanne Solskov.

Da Aalborg Zoo over vinteren igangsætter en stor renovering af rovdyrenes anlæg, er der også mulighed for at komme indenfor i leopardanlægget.

Det varer ikke længe inden nedbrydningen går i gang, så gæsterne kan komme indenfor og være med til at hamre et stykke af muren i stykker og tage sig et minde om det gamle anlæg med hjem.

Tigre og løver er stadig i deres anlæg, så måske sidder tigerhannen Pamir lige på den anden side af hegnet og følger nedbrydningen.

Gæsterne kan deltage i en konkurrence på Aalborg Zoos hjemmeside efter besøget i Zoo. Det handler om at gætte indvolde og organer fra en slagtet ged. Her er hovedpræmien en dag som dyrepasser helt eksklusivt.

Alle aktiviteter i Aalborg Zoo finder sted 15.-23. oktober, hvor Zoo er åben kl. 10-17.

Programmet kan ses på www.aalborgzoo.dk.