06:13

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Dyrere at køre med bus

Nu er det sket igen: Buspriserne i Nordjylland er blevet dyrere.

De nordjyske buspriser er endnu engang sat op. På trods af adskillige løfter fra regeringen om billigere, kollektiv trafik, er det fra i går, søndag, blevet dyrere at køre med bus i Nordjylland.

I gennemsnit er der tale om en prisstigning på 3,5 procent, men prisen varierer meget i forhold til ruten, og hvilken billettype, man køber.

Det er passagerer med et såkaldt periodekort eller et rejsekort, der har fået de største prisstigninger - i gennemsnit er priserne steget med 6,5 procent. Har man et rejsekort kan man dog få en række rabatter, for eksempel hvis man kører udenfor myldretiden.

- Udgifterne til brændsel, løn osv. stiger jo, og derfor må vi regulere vores priser. Det er ligesom prisen på dagligvarer. Prisen på en liter mælk er jo også steget, priser på daginstitutioner stiger, så alle ved jo, at priserne på kollektiv trafik også stiger, siger Nicolai Bernt Sørensen, underdirektør i Nordjyllands Trafikselskab.

De sidste ti år er billetpriserne hos NT steget med knap 40 procent.

Prisen for kontantbilletter og mobilbilletter har ved den nyeste stigning ikke ændret sig, og det samme gælder for klippekort, da klippekort kun sælges til d. 15. februar.

På nogle strækninger er priserne blevet billigere, fordi Nordjyllands Trafikselskab har ændret buszonerne, så man kan køre længere i en zone.

Eksempler på dyrere billetter:

Aars-Aalborg:

Køber du et periodekort i en måned er prisen steget fra 1118 til 1190 kroner. Stigning: 72 kroner (6,4 procent).

Frederikshavn-Skagen:

Køber du et periodekort i en måned er prisen steget fra 872 kroner til 930 kroner.
Stigning: 58 kroner (6,7 procent).