LIGE NU:

Dyrt arkæologisk bekendtskab.

Ejeren af grunden, under det tidligere Gavlhuset i Aalborg, skal betale 3,7 millioner kroner, for en arkæologisk udgravning, som han ikke ved hvornår slutter.

Hans Andersen købte gavlhuset i januar 2007. Huset blev revet ned, men før han kunne bygge nyt, skulle arkæologerne have lov til at grave ud under huset. Samlet pris 7,6 millioner kroner.

Jeg syntes det er ufattelig mange penge, men på grund af omstændighederne, så var jeg blevet lovet tilskud fra kulturarvestyrelsen, siger Hans Andersen, City Ejendomme til TV2/NORD.

Kulturarvestyrelsen gav et tilskud på 4 millioner kroner, men Hans Andersen skal stadig selv betale 3,7 millioner for udgravningen. Arkæologerne meldte først ud at det vil tage omkring 5 måneder at grave grunden ud, men de 5 måneder er gået i morgen, og de er kun omkring halvfærdige. Nu er meldingen at de først er færdige engang til sommer.

Arkæologi er jo ikke en eksakt videnskab. Vi kan jo ikke kigge gennem jorden, så vi må altid tage det forbehold, at vi kan risikere at finde et eller andet der gør at det tager ekstra tid, siger kontorchef i Kulturarvestyrelsen, Ole Winther, til TV2/NORD.

Folketingsmedlem Knud Kristensen er rystet over sagen.

Jeg har stor respekt for fortiden, men det er ikke rimeligt at en enkelte person skal betale så store omkostninger, siger folketingsmedlem for de konservative, Knud Kristensen til TV2/NORD.

Han vil nu bede Dansk Byggeri skaffe et overblik over lignende sager fra hele landet inden han går til ministeren.