Foto: Hans-Christian Lauritzen

Dyrt kød til nytår

Det såkaldte Wagyu kød bliver solgt i Aalborg til over 2000 kroner kiloet.

Et nordjysk supermarked har op til nytårsaften sikret sig en fjerdedal af Danmarks to eneste slagteklare waygu køer. Kødet fra de såkaldte wagyu køer er formentlig Danmarks dyreste med kilopriser på flere tusinde kroner.

- Der er virkelig rift om den. Alle vil gerne have det, og alle restauranter vil gerne have det, så vi har været heldige, siger slagtermester Jan de Stoppelaar til TV2/Nord.

Wagyukøerne stammer oprindeligt fra Japan. Det er køernes sjældenhed og en lang opdrettelsesproces, der sender kilopriserne op over 2000 kroner. I Danmark er der kun blevet slagtet to Wagyukøer i år.

- Folk kan sagtens brænde 1000 kroner af på en gang raketter. Så vil jeg faktisk hellere sidde og nye en god bøf inde ved bordet, forklarer Søren Riis Vester, der er Danmarks eneste opdrætter af rene Wagyukøer.

Kødet fra Wagyukøerne er berømt for sin mørhed og fine fedtmarmorering.