Dyrt at spare på Flyvestation Aalborg

To rengøringsassistenter ansat som afløsere i ubesatte stillinger på Flyvestation Aalborg blev ikke forlænget, da deres ansættelse udløb. Dagen efter udførte de deres job, men nu ansat i et privat rengøringsselskab, som Forsvaret havde hyret. Nu var de bl

<b>Fra anden konto</b>
Det er dyrt at spare i forsvaret. Mens stillinger står ubesatte for at spare løn, udføres arbejdet uden problemer af vikarer, der betales fra en anden konto. Det bekræfter forsvarsminister Søren Gade (Venstre) og Forsvarskommandoen i et svar til forsvarsordfører John Dyrby Paulsen (Soc.dem.), skriver Nyhedsbrevet 3F.

<b>Skal spare 1,4 milliarder</b>
Forsvaret skal spare 1,4 milliarder inden udgangen af 2009. Som en del af besparelserne skal ledige stillinger på driftsområdet stå ubesatte i seks måneder, før de igen kan besættes.

<b>Afløsere ikke forlænget - og dog</b>
Det betød for nylig, at to rengøringsassistenter ansat som afløsere i ubesatte stillinger på Flyvestation Aalborg ikke blev forlænget, da deres ansættelse udløb 31. marts. Dagen efter udførte de deres sædvanlige arbejde på Flyvestationen, ansat i et privat rengøringsselskab, som Forsvaret havde hyret. Nu var de blot blevet dyrere, fordi rengøringsfirmaet også skal tjene på det.

- Det viser præcis, hvorfor der skal ske nogle omvæltninger for at få styr på økonomien i forsvaret. Det her er jo ren Roskilde Bank, siger John Dyrby Paulsen til Nyhedsbrevet 3F.

<b>Betaling af arbejdsydelser ikke løn</b>
I svaret på §20 spørgsmål svarer Søren Gade og Forsvarskommandoen, at efter Statens kontoplan:

- henføres betaling af arbejdsydelser, til betaling som erhvervsmæssig virksomhed ikke til lønbegrebet.

Det vil sige, at:
- der i overensstemmelse med gældende regler kan anvendes midler fra det ordinære driftsbudget til ansættelse af vikarer.

Forsiden lige nu