LIGE NU:

Ebdrup på vej væk fra Ny Alliance

Ny Alliances Inge-Lene Ebdrup mener, at Naser Khader burde have været bedre til at fordele ansvaret under valgkampen. Nu er hun på vej væk fra partiet.

Ny Alliances spidskandidat i Nordjylland er på vej ud af politik.

Det tidligere folketingsmedlem Inge-Lene Ebdrup satser nu på en civil karriere og tror ikke, at den kan kombineres med rollen som aktiv politiker i Ny Alliance.

- Der er ikke stor sandsynlighed for, at jeg er at finde på listen ved næste valg. Jeg kan ikke forestille mig, at de karriereretninger, som jeg tænker i nu, kan være kompatible med at være politisk aktiv, siger Inge-Lene Ebdrup til Ritzau.

Under stor mediebevågenhed skiftede hun i august fra Venstre til Ny Alliance. Ebdrup begrundede det opsigtsvækkende valg med, at hun ikke kunne forlige sig med Dansk Folkepartis "vanvittige menneskesyn". Men den unge politiker blev ikke genvalgt ved folketingsvalget den 13. november, hvor hun ellers var spidskandidat for partiet i Nordjylland.

Inge-Lene Ebdrup ønsker ikke at smække med døren til Ny Alliance, men lægger ikke skjul på, at der er flere ting, "der ikke er gået, som de skulle". Hun peger blandt andet på, at NA-ledelsen ikke "skånede" partileder Naser Khader noget mere under valgkampen. Man skulle have fordelt opgaverne bedre blandt to øvrige stiftere, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg.

- Naser prøvede at gøre alle tilfredse. Han ville gerne forsvare sig og tale med alle medier. Det måtte ikke se ud som om, at han var nervøs eller krøb i flyverskjul. Men det betød også, at han hele tiden var på. Så kom det til at handle om Naser som person i stedet for at handle om partiets politik, siger Inge-Lene Ebdrup.

Hun kritiserer samtidig sine partifæller Jørgen Poulsen og Lars Kolind. Ebdrup mener, at sagen om Jørgen Poulsens aftrædelsesordning med Dansk Røde Kors har skadet partiet og kalder Kolinds talrige særstandpunkter for "helt uden for pædagogisk rækkevidde".

- Det var fuldstændig uden fingerspidsfornemmelse for, hvad politik handler om, siger hun om Lars Kolinds meldinger under valgkampen.

Også det økonomiske slagsmål mellem Jørgen Poulsen og Røde Kors har ifølge Ebdrup været en skadelig sag for Ny Alliance.

- Det er en rigtig vanskelig sag for partiet. Jeg har meget, meget svært ved at finde sympati for Jørgen Poulsens holdning til den sag. I politik er der meget stor forskel på at have juridisk ret og have ret generelt. Hvis man ikke har moralsk ret, så kan man ikke bruge den juridiske ret til noget som helst i politik, siger Inge-Lene Ebdrup.

Hun begræder ikke, at hun ikke fik fire år mere i Folketinget, da det nu giver hende muligheden for at afsøge nye professionelle græsgange. Inge-Lene Ebdrup er uddannet ejendomsmægler, men vil ikke nødvendigvis fortsætte i samme branche. Tiden i Folketinget har givet hende mod på at arbejde med kommunikation, organisation og ledelse.

- Skal jeg prøve noget andet, som ikke nødvendigvis er relateret til min uddannelse, så skal det være nu. Jeg har alderen og muligheden for det. Hvis det betyder, at en virksomhed ikke ønsker, at jeg skilter med, at jeg er politisk aktiv, så må politikken vige, siger Inge-Lene Ebdrup.
/ritzau/