LIGE NU:

Ebh-fonden har tabt tre mia. kr. på 11 måneder

Værdierne i Ebh-fonden er på bare 11 måneder styrtdykket i en sådan grad, at fonden har tabt tre milliarder kroner. I dag har Ebh-fonden en negativ egenkapital på hele 876 millioner kroner.

Det kom frem i forbindelse med kreditormøde torsdag i Skifteretten i Hjørring, hvor advokat Lars Grøngaard, der er udpeget som tilsyn under betalingsstandsningen, redegjorde for de massive tab Ebh-fonden har pådraget sig som følge af finanskrisen og Ebh Bankens krak. Ebh-fonden ejer 49 procent af aktierne i Ebh Bank, aktier som i dag anses for værdiløse.
Fonden gik tidligere på måneden i frivillig betalingsstandsning og har i dag fået forlænget sin betalingsstandsning tre måneder med det formål at redde så mange penge som muligt til fordel for kreditorerne.
- Betalingsstandsningen giver os - i modsætning til en konkurs, ro til at tage tingene, som de kommer og få solgt ud af de aktiver, der trods alt er i form af fast ejendom i fonden. Ingen ved, hvor det ender, ingen ved hvad aktiver er værd, inden de er solgt, siger Lars Grøngaard.
Han og bestyrelsesmedlemmerne i Ebh-fonden vurderer, at der er aktiver for omkring 1,2 milliarder kroner bundet i såvel dansk som tysk fast ejendom.
Lars Grøngaard forventer, at Ebh-fonden til februar igen vil søge at få betalingsstandsningen forlænget til de mulige 12 måneder, derefter vil fonden lukke ned med en konkurs.