LIGE NU:

Efter besparelser: Skolereform er i fare

Det bliver særdeles vanskeligt for de kommunale folkeskoler i Hjørring at leve op til skolereformens krav om, at lærere og pædagoger skal arbejde sammen, siger fagforening.

- Det er klart, at det ikke kan lade sig gøre med samme samarbejde, når der forsvinder så mange pædagoger fra skolerne. Det er slemt, for det er jo en af forudsætningerne i den nye skolereform, at der skal være understøttende undervisning i skolerne, deri ligger at pædagogerne skal deltage og sørge for alt det, der ikke alene handler om undervisning, så som det sociale og trivslen, siger faglig sekretær Flemming Gade fra BUPL.

Udmeldingen kommer dagen efter, Hjørring Kommune fyrer 28 pædagoger fra de kommunale folkeskoler, mens også 30 fastansatte lærere mister jobbet, ligesom op mod 30 lærervikarer ikke har job i Hjørring Kommune efter sommerferien. Dertil kommer fyring af tre pædagogmedhjælpere og 12 ansatte indenfor det tekniske servicepersonale.

Det er således hele skoleområdet, der er ramt af besparelser. I alt mister 73 jobbet , og det sker fordi, børnetallet falder markant, men det er primært et spørgsmål om økonomi for, der skal spares 350 millioner kroner i løbet af de næste fire år i Hjørring.

- Det bliver en folkeskole, som ikke i tilstrækkeligt omfang tager højde for børnenes sociale kompetence, en folkeskole som ikke i tilstrækkeligt omfang tager højde for den anden del af det at gå i skole ud over det, undervisningen er, siger Flemming Gade, som forudser, at børnene i Hjørring Kommune fremover er væsentligt dårligere stillet end for eksempel skoleeleverne i Aalborg Kommune.