LIGE NU:

Efter en uges kontrol: 2166 bilister kørte for hurtigt på de nordjyske veje

Færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi har i årets første uge noteret 2166 hastighedsovertrædelser i politikredsen.

Bilisterne kører alt for stærkt på de nordjyske veje. Det må Færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi konstatere efter en kontrolindsats i uge 1.

Kort efter nytår varslede Rigspolitiet, at landets politikredse ville lave en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i årets første uge – den 4.-10. januar 2021. Nu er ugen gået, og hos Færdselsafdelingen i Nordjyllands Politi er sagerne fra ugens fartkontroller talt op: 2166 styks blev det desværre til, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

quote Det går alt for stærkt for alt for mange. Måske fordi der er ekstra plads på vejene som følge af corona.

Thomas Ottesen, politikommissær, leder, Operativ Færdsel

- Og det er jo vel at mærke udelukkende hastighedssager, så jeg synes, det er et relativt højt talt, siger leder af Operativ Færdsel politikommissær Thomas Ottesen, der er noget bekymret over udviklingen på det nordjyske vejnet her under nedlukningen af samfundet.

- Det går alt for stærkt for alt for mange. Måske fordi der er ekstra plads på vejene som følge af corona. Men det er en meget uheldig udvikling, for høj hastighed kan kædes meget direkte sammen med dødsulykker i trafikken. Så på baggrund af de sager, som uge 1 har kastet af sig, så kommer vores indsats over for nordjyske fartsyndere helt sikkert til at fortsætte, siger Thomas Ottesen.

Vinteren gør det værre

Thomas Ottesen og hans færdselskolleger så samme tendens blandt bilisterne under den første nedlukning af samfundet i marts 2020. Dengang var der også bilister, som begyndte at betragte de tomme vejstrækninger som regulære racerbaner. Og selv om for høj fart er farligt nok i sig selv, så gør årstiden ondt værre i øjeblikket:

- Nu er vi i vinterperioden, hvor der ovenikøbet er ustadigt vejr, kolde og glatte vejbaner. Det betyder, at man som bilist vil opleve øget bremselængde og begrænset vejgreb. Det øger risikoen for ulykker, især når hastigheden samtidig er for høj. Så min generelle opfordring til alle bilister i Nordjylland er: Sænk farten. Det kan redde dit liv, hvis uheldet er ude, fastslår Thomas Ottesen.

Hastighedsovertrædelserne i Nordjyllands Politi i uge 1 2021: