LIGE NU:

Efter historisk mild vinter i 2020 er saltsprederne kommet på arbejde igen

Nordjylland er den region, hvor saltbilerne oftest har været på vejene.

Den kolde start på 2021 har igen givet arbejde til saltbilerne. Sidste vinter var den varmeste i de 20 år, Vejdirektoratet har målt på de forhold, men bare på de første tre måneder af 2021 har saltsprederne kørt 20 procent oftere end normalt for januar, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vi har i de første tre uger af januar haft lige så meget vinter på de danske veje, som vi havde i hele sidste år, siger Freddy Knudsen, der er chefkonsulent i Vejdirektoratets Vintertjeneste.

- Det viser, hvor uforudsigelig, den danske vinter kan være. Lange perioder med mildt vejr kan pludselig slå over i frost og sne.

Helt overordnet hører vinteren 20/21 dog stadig hjemme i den milde ende. Således ligger Vejdirektoratets saltforbrug i øjeblikket 40 procent under det normale. Og der er kun udført gennemsnitligt 13 timers snerydning per 100 kilometer kørespor, hvilket kun er 15 procent af normalen.

Regionalt set har der været meget lille forskel på vintervejret hidtil. Målt på antal af udkald af saltbiler ligger Sjælland lavest med 31, mens Nordjylland topper med 36.

Snefaldet har været mere skævt fordelt. Her har Sjælland og Nordjylland fået mest med op til 24 timer snerydning per 100 kilometer kørespor.

Selvom vinteren overordnet set har været mild indtil videre, så er de stadig oppe på dupperne hos Vejdirektoratets Vintervagtcentral i Aalborg.

- Vi ved af erfaring, at vejret pludselig kan slå om. For eksempel havde vi en særdeles mild vinter tilbage i 2006-07 – lige frem til februar, hvor sneen pludselig kom væltende ned i metervis. Så vi holder os i beredskab helt frem til 1. maj, siger Freddy Knudsen.

Du kan følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvor saltspredere og sneplove er i gang – og hvor de har været – på www.Vintertrafik.dk

Vinterfakta

Røveri 1

play 23-årig mand anholdt: Forsøgte at røve to butikker på en halv time

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

20_percent

play Nu er det besluttet: Butiksfacade forbliver blå

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Røveri 1

play 23-årig mand anholdt: Forsøgte at røve to butikker på en halv time

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

Til forsiden

Til forsiden