LIGE NU:

Efter oversvømmelser: Nordjyske politikere anmoder minister om hjælp

Fem nordjyske borgmestre og seks nordjyske folketingsmedlemmer anmoder nu økonomi- og indenrigsministeren om hjælp til at dække udgifterne efter oversvømmelserne.

Det kommer tilsammen til at koste Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune mindst 12,8 millioner kroner at udbedre de akutte skader efter oversvømmelserne i uge 42.

Kommunerne skal efterfølgende have gennemført en række forebyggende indsatser for at undgå lignende oversvømmelser i fremtiden. Regningen for det kan løbe op i mindst 44,5 millioner kroner.

De penge har kommunerne svært ved at finde, og i et brev til økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (Rad.V.) beder fem nordjyske borgmestre og seks nordjyske folketingsmedlemmer nu om hjælp.

- Vi har yderst vanskeligt ved at løfte den økonomiske byrde alene. Derfor vil vi bede dig om hjælp til at overkomme udfordringerne. Vores forslag er, at vi selv forsøger at dække den akutte udfordring for at genskabe fremkommeligheden på vores vejnet her og nu. Den ekstra indsats, som vi skal have gennemført i sammenhæng med og i umiddelbar forlængelse af de akutte tiltag, har vi brug for hjælp til at løfte, skriver de i brevet til Morten Østergaard.

Underskriverne af brevet ønsker konkret hjælp i form af en hjælpepakke, lånemulighed eller lignende. De skriver derudover, at de ønsker at drøfte med Morten Østergaards kollega i Miljøministeriet, hvordan der kan skabes bæredygtige løsninger.

Brevet til Morten Østergaard er underskrevet af Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Stenbak Hansen, borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, Læsø Kommunes borgmester Tobias Birch Johansen, Hjørring Kommunes borgmester Mogens Gade og Michael Klitgaard, borgmester i Brønderslev Kommune.

Derudover har de nordjyske folketingsmedlemmer Bent Bøgsted, Ane Halsboe-Jørgensen, Lene Espersen, Bjarne Laustsen, Karsten Lauritzen og Tina Nedergaard underskrevet brevet.

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Gistrup skole

play Aalborg Kommune tvinges til at bruge 70 millioner til genopbygning af skoler

100820 Retten i Aalborg

Seks måneders fængsel til to mænd og udvisning for grov vold

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Gistrup skole

play Aalborg Kommune tvinges til at bruge 70 millioner til genopbygning af skoler

Til forsiden

Til forsiden