Seneste nyt

fra Nordjylland

Efter snefald: Glatte veje og flere fritrækninger

I løbet af aften- og nattetimerne er der faldet en hel del sne i det meste af Nordjylland og flere andre steder i landet. 

Heldigvis har det ikke givet anledning til uheld i løbet af torsdag morgen. 

- Der har ikke været noget for os endnu. Vi kan se, at de salter i hele kredsen, og at der bliver ryddet rundt omkring. Men der er stadig risiko for, at der er pletvis glatte veje, så man skal passe på derude, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi Jesper Sørensen. 

Selvom de glatte veje ikke har givet politiet noget at lave, så har SOS Dansk Autohjælp allerede været på banen nogle gange.

- Vi har haft tre fritrækning. Det er mest Himmerland, det har foregået i. Vi forventer, at der kommer flere, når morgentrafikken begynder at røre på sig. Ellers har det ikke været så vildt endnu, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp. 

I følge vejrprognoserne skulle der falde op mod 10 centimeter sne lokalt i det nordjyske, og det ville påvirke torsdagens morgentrafik. Også vejdirektoratet har på X - det tidligere Twitter - advaret om glatte veje. 

- I nattetimerne forventes udbredt nedbør i form af både sne og regn. Vær derfor opmærksom, hvis du skal ud at køre - særligt også i morgentrafikken torsdag morgen. Kør i god tid og hold god afstand til de andre trafikanter, skriver Vejdirektoratet. 

Der er faldet godt med sne og regn i løbet af årets første måned - og lidt ind i februar også. Derfor er en stor del af vinterbekæmpelsesbudgettet i Aalborg Kommune allerede brugt. Det kan du læse mere om nedenunder.