LIGE NU:

Eksklusivt interview med Katie Melua til TV2/NORD

Søndag aften gav Katie Melua koncert foran 3.500 mennesker i Skovdalen i Aalborg. Som de eneste i landet fik TV2/NORD lov til at interviewe den georgiskfødte sangfugl

Interviewet med Katie Melua kan læses her:

Hvordan har du det med at være berømt?

- Det er ret bizart faktisk, men også fedt. Det er ret spændende og man føler sig lidt anderledes, siger Katie Melua.

22-årige Katie Melua bor i dag London, men hun begyndte sit liv langt fra den vestlige civilisation i Georgien, hvor hun blev født i 1984.

- Man føler sig lidt anderledes som georgier i England. Jeg føler mig stadig meget som georgier i hjertet, men oppe i mit hoved er jeg meget engelsk. Men at have boet i Georgien, får mig til at se på verden på to måder. Jeg har jo både set verden som en georgisk pige og nu som en engelsk person - og det er meget forskelligt, fortæller Katie Melua til TV2/NORD

Katie Melua flyttede med sin familie fra Georgien, da hun var 8 år gammel til Nordirland. Derfra gik turen senere til England, hvor karrieren som sanger virkelig tog fart.

- Jeg begyndte med at synge i Georgien, det vil sige at jeg sang fra jeg var 8 år gammel, men min karriere begyndte da jeg var omkring 18 år. På det tidspunkt gik jeg i skole og fik musikundervisning. Så mødte jeg Mike Batt, som så blev min producer, og så lavede vi mit første album, mens jeg stadig gik på college. Albummet blev udgivet og det solgte rigtig godt, og det kom virkelig bag på mig.

Katie Melua er blandt andet kendt for sine megahits "Closest Thing to Crazy" og "Nine Million Bicycles". Inspirationen til sin musik har hun hentet fra mange kunstnere, men især Eva Cassidy er hendes store idol.

- Jeg har altid haft lyst til at nå ud til mennesker igennem min musik. Jeg havde bare aldrig forestillet mig at det skulle gå så hurtigt og blive så stort, siger Katie Melua til TV2/NORD.

Katie Melua lever lidt af et liv på kanten, når hun ikke lige turnerer rundt i hele verden. Hun har kørt ræs i en Formel 1 bil med 240 km/t, fløjet i en flyvemaskine og ikke mindst så er hun blevet optaget i Guiness Rekordbog for at have givet en koncert 303 meter under havets overflade ved en boreplatform i Nordsøen

- Hvis jeg ikke skulle arbejde med musik, så ville jeg gerne være pilot, fordi jeg elsker at flyve og i det hele taget sport, hvor adrenalinen pumper hurtigt i kroppen. Der er noget magisk ved det at flyve, fortæller Katie Melua til TV2/NORD

Katie Melua har turneret rundt i hele verden i foråret og sommeren 2007. Aalborg er sidste stop inden hun igen tager hul på en ny turné - til den tid bliver det med sange fra hendes nye album "Pictures" som udkommer 1. oktober.

Hvordan er det at spille foran et forholdsvis lille publikum som her I Aalborg?

Det er fedt, fordi det er meget intimt og atmosfæren er meget anderledes og man kan føle at folk lytter og forhåbentligt bevæger man dem, så jeg elsker det.

- Det er lidt trist, at slutte her, men også spændende, fordi det er mit sidste show, jeg laver inden mit nye album kommer på gaden. Men det er cool at jeg slutter her og jeg er sikker på, at jeg vender tilbage, slutter den 22-årige Katie Melua til TV2/NORD.

Du kan se et længere indslag i aften på TV2/NORD klokken 19.30

280721 Cecilie Lang Andersen - sygeplejerskestuderende

play Strejke og konflikt er uden betydning – Cecilie vil være sygeplejerske

280721 Båd sunket

play Motorsejler sank i løbet af ti minutter: To personer reddet af helikopter

20160718-154212-4_47Mb

play Nyt tilbud efter Hellerup-ugen: Scor en kæreste på cykeltur i Skagen

40_percent

play Studerende vender velfærdsuddannelserne ryggen – bare ikke i Nordjylland

280721 Cecilie Lang Andersen - sygeplejerskestuderende

play Strejke og konflikt er uden betydning – Cecilie vil være sygeplejerske

280721 Båd sunket

play Motorsejler sank i løbet af ti minutter: To personer reddet af helikopter

20160718-154212-4_47Mb

play Nyt tilbud efter Hellerup-ugen: Scor en kæreste på cykeltur i Skagen

Til forsiden

Til forsiden