Ekspert: kommune-sammenlægning er en fiasko

Foto: Lone Vad Dam

De kommunale udgifter til administration sætter igen sætter rekord. Det får ekspert til at erklære kommunesammenlægningen for en fiasko.

Færre udgifter til administration og bedre service til borgerne - det var to af hovedargumenterne for at lave færre og større kommuner som et led i strukturreformen tilbage i 2007. Det er gået den stik modsatte vej. Udgifterne til administration og service i kommunerne er steget lige siden.

- Forventningen var at man kunne spare penge og få bedre service, og hvis man spørger borgerne så oplever de det modsatte. Dårligere økonomi og ringere service, så set i det lys er det helt klart en fiasko, siger Roger Buch, der er kommunalforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Nye tal fra indenrigsministeriet viser at udgifterne til administration i de nordjyske kommuner er steget med 12 procent siden 2007. Den udvikling burde politikere og embedsmænd have forudset, mener en professor i økonomi fra Aalborg Universitet.

- Enten har politikerne ikke gjort det godt nok, eller også har embedsmænd og rådgivere ikke gjort det godt nok, siger Per Nikolaj Bukh, Professor i økonomi.

Se den nordjyske Venstre-politiker Per Bisgaard svare på kritikken på TV2/Nord kl. 19.30

Forsiden lige nu