02:44

Ekspert om døgnåbne supermarkeder: De andre følger Netto meget nøje

Ekspert i forbrug og handel tror, vi vil se flere døgnåbne supermarkeder i Nordjylland. Og andre kæder kan også følge Nettos eksempel.

Se hele interviewet med Dorte Wimmer over artiklen.

1. august fik Nordjylland sit første døgnåbne Supermarked. Det vil være forkert at sige, at Netto på Vesterbro i Aalborg slog dørene op, for de var allerede åbne. Nej, de lod i stedet vær med at lukke dem.

Hvad butikken omsætter for, kan TV2 Nord ikke få at vide, men butikschefen fortæller, at der på en nat er mellem 200 og 600 kunder i butikken. Natten er en succes.

Og hvis man spørger Dorte Wimmer, der er forbruger- og handelsekspert ved Retail Institute kan vi godt forvente at se flere Supermarkeder, der afskaffer åbningstiden, så nordjyderne kan handle lige når de vil.

- Jeg tror, man vil se nogle stykker flere, men det afhænger af beliggenheden, som er det allervigtigste, for der skal jo nogle kunder igennem. Man kan også gøre det, fordi man gerne vil have fyldt op om natten og dermed gøre butikkens salgsklar til de første kunder om morgenen, fortæller Dorte Wimmer.

Læs også Døgnåben Netto har succes

Da Netto på Vesterbro i Aalborg blev døgnåben blev det den 13. butik i kæden til at droppe åbningstiden. De øvrige spillere på det danske dagligvaremarked mangler endnu at følge trop, og meldingen fra flere er, at de ikke har konkrete planer om det. Dorte Wimmer tror dog, de har fingeren på pulsen og besøger Netto-butikkerne - også om natten.

- De sidder og lurer på hvad Netto gør, og så følger de meget nøje med i hvad det er for nogle tiltag de har. De er nok også ude om natten og se hvor mange kunder, der reelt er i butikkerne. Men Dansk Supermarked, der står bag Netto, de plejer at være rigtig gode til at tjene penge, og de er gode købmænd, så når de går ind i det her, har de gjort deres hjemmearbejde rigtig godt og undersøgt markedet for det, siger Dorte Wimmer.

Hun vurderer, at døgnåbne butikker har et potentiale, der rækker ud over Aalborg, men så skal kundegrundlaget findes hos for eksempel virksomheder, der arbejder i treholds-skift.

Se hele interviewet med Dorte Wimmer over artiklen.