LIGE NU:

Ekspert: Pressepolitikken i Hjørring Kommune er ulovlig

En ekspert i mediejura mener, at pressepolitikken i Hjørring Kommune indskrænker de ansattes ytringsfrihed, og det er ulovligt. Men borgmesteren afviser kritikken og understreger, at kommunen følger Justitsministeriets regler

Hjørring Kommune vil være en åben, ærlig og troværdig kommune. Det står der i kommunens pressepolitik af februar 2007.

Afdelingsforstander i informations- og forvaltningsret på Danmarks Journalisthøjskole, Oluf Jørgensen, kritiserer dog kommunens nye pressepolitik.

Han mener, at den er ulovlig, fordi den indskrænker de ansattes ytringsfrihed.

- Min vurdering er, at Hjørring Kommunes pressepolitik er i strid med de lovmæssige grænser for tavshedspligten, understreger Oluf Jørgensen og fortsætter:

Oluf Jørgensen henviser blandt andet til pressepolitikken, hvor der står:

"Offentligt ansattes ytringsfrihed er begrænset af tavshedspligten, der primært skal beskytte enkeltpersoner mod, at følsomme oplysninger om dem bliver givet videre til andre borgere og myndigheder."

Oluf Jørgensen mener, det er problematisk, er, at tavshedspligten ifølge teksten bliver vigtigere end ytringsfriheden. Og det er forkert, fortæller han og henviser til en pjece fra staten

Hjørring Kommune afviser dog kritikken. Borgmester Finn Olesen (S0c.dem.) understreger over for TV2/Nord, at kommunens jurister har handlet i overensstemmelse med Justitsministeriets retningslinjer.

- Hvis det viser sig, at Justitsministeriet - ikke Oluf Jørgensen - mener, at der er fejl i vores pressepolitik, må vi jo kigge på det igen, siger Finn Olesen.