LIGE NU:

Ekstra mange konkurser i Nordjylland

268 konkurser i Nordjylland sidste år. Det er en stigning på 40% i forhold til 2007. Konkurserne er primært sket indenfor transport, ejendom, landbrug og fiskeri.

Konkurstallet for november slår rekord, og aldrig før er så mange virksomheder bukket under på en måned. I løbet af november gik 524 danske virksomheder konkurs, hvilket er en markant stigning på 82,6 pct. i forhold til november sidste år.

Jyske virksomheder
Jyske virksomheder er nu også begyndt at dreje nøglen om, og danskernes iværksætterlyst er faldende. Det viser en ny opgørelse fra kredit- og analysevirksomheden Experian.
Efter i længere tid at have haft lavere konkurstal end øvrige landsdele, er konkurserne nu for alvor slået igennem i Jylland. Særligt østjyske virksomheder har oplevet en hård november måned. I denne region er 65 virksomheder gået konkurs i løbet af november, hvilket er en stigning på 225 pct. i forhold til november 2007.
Ligeledes er Midt- og Vestjylland blandt de hårdest ramte - her er 38 virksomheder gået konkurs, hvilket er en stigning på 216,7 pct.

Ingen iværksætterlyst
Et kig på antallet af nyetablerede selskaber i november viser, at danskernes iværksætterlyst nu for alvor er aftaget efter længere tids krisesnak.
1.715 selskaber er etableret i november 2008, hvilket er det laveste antal i november måned siden 2004. Set over årets første 11 måneder er der tale om et fald på 7,5 pct. i andelen af nyetablerede selskaber sammenlignet med de første 11 måneder af 2007.

Transport og ejendom
Opdelt på brancher er det særligt brancherne "transport" og "fast ejendom" der har oplevet de største stigninger i antallet af konkurser.
I transportbranchen er 40 virksomheder gået konkurs i løbet af november, hvilket er mere end en fem-dobling i forhold til november 2007. Branchen "fast ejendom" er endnu hårdere ramt, idet 50 virksomheder er gået konkurs mod syv i november 2007 - en stigning på mere end 600 pct.

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Mink

Økonom om minkerstatning: Politikernes dårlige samvittighed kan have kostet statskassen dyrt

corona vaccine pfizer biontech coronavirus

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Til forsiden

Til forsiden