Ekstra mange konkurser i Nordjylland

268 konkurser i Nordjylland sidste år. Det er en stigning på 40% i forhold til 2007. Konkurserne er primært sket indenfor transport, ejendom, landbrug og fiskeri.

Konkurstallet for november slår rekord, og aldrig før er så mange virksomheder bukket under på en måned. I løbet af november gik 524 danske virksomheder konkurs, hvilket er en markant stigning på 82,6 pct. i forhold til november sidste år.

<b>Jyske virksomheder</b>
Jyske virksomheder er nu også begyndt at dreje nøglen om, og danskernes iværksætterlyst er faldende. Det viser en ny opgørelse fra kredit- og analysevirksomheden Experian.
Efter i længere tid at have haft lavere konkurstal end øvrige landsdele, er konkurserne nu for alvor slået igennem i Jylland. Særligt østjyske virksomheder har oplevet en hård november måned. I denne region er 65 virksomheder gået konkurs i løbet af november, hvilket er en stigning på 225 pct. i forhold til november 2007.
Ligeledes er Midt- og Vestjylland blandt de hårdest ramte - her er 38 virksomheder gået konkurs, hvilket er en stigning på 216,7 pct.

<b>Ingen iværksætterlyst</b>
Et kig på antallet af nyetablerede selskaber i november viser, at danskernes iværksætterlyst nu for alvor er aftaget efter længere tids krisesnak.
1.715 selskaber er etableret i november 2008, hvilket er det laveste antal i november måned siden 2004. Set over årets første 11 måneder er der tale om et fald på 7,5 pct. i andelen af nyetablerede selskaber sammenlignet med de første 11 måneder af 2007.

<b>Transport og ejendom</b>
Opdelt på brancher er det særligt brancherne "transport" og "fast ejendom" der har oplevet de største stigninger i antallet af konkurser.
I transportbranchen er 40 virksomheder gået konkurs i løbet af november, hvilket er mere end en fem-dobling i forhold til november 2007. Branchen "fast ejendom" er endnu hårdere ramt, idet 50 virksomheder er gået konkurs mod syv i november 2007 - en stigning på mere end 600 pct.

Forsiden lige nu