LIGE NU:

El-sælgere fra konkurrenter udgiver sig for at være fra energinord

El-sælgere fra konkurrerende el-selskaber udgiver sig for at være fra Energinord. I stedet får folk et nyt el-selskab uden at vide det, skriver Energinord.

El-sælgere fra konkurrence elselskaber udgiver sig for at være i samarbejde med Energinord, når de ringer til Energinords kunder for at få kundeoplysninger. På den måde skifter kunderne måske el-selskab uden at vide det. For der kræves ikke ret meget information til at skifte el-selskab. Hvis kunderne bekræfter deres oplysninger til den falske sælger fra det konkurrerende el-selskab vil alt fortsætte som altid. Først for sent vil kunderne opdage, at de, under falsk påskud, har skiftet el-selskab, det oplyser Energinord i en pressemeddelelse.

- Lige nu oplever vi dagligt kunder, der ringer til os, fordi de er forvirrede og frustrerede. Enten er de uvidende kommet til at skifte el-selskab, eller så vil de gerne lige have be- eller afkræftet påstanden om, at vi samarbejder med det pågældende selskab, de er blevet kontaktet af. Det er derfor meget vigtigt for os at slå fast, at vi ikke på nogen måde samarbejder med andre el-selskaber omkring salg af strøm til vores kunder. Og vi kunne aldrig finde på at udlevere kundeoplysninger til andre uden kundens udtrykkelige forudgående samtykke – det er jo direkte strafbart, siger Mads Brøgger, der er salgsdirektør i Energinord.

Konkurrencen sker på baggrund af uetiske salgsmetoder og falske oplysninger, mener Energinord, der opfordre kunderne til, at man skal tænke sig godt om, hvis man bliver kontaktet af en falske el-sælger. Selskabet hører gerne fra alle kunder, der ønsker at dele sine oplevelser.