Lærerne er fra næste uge ikke længere lockoutede, og det glæder både elever og forældre. Foto: Torben Lykke Larsen (Arkiv)

Elever glæder sig til skolegang

Efter næsten fire ugers lockout ser både skoleelever og forældre frem til at få en normal hverdag igen.

De nordjyske skoleelever har måttet underholde sig selv i snart fire uger, mens lock-outen af lærerne har stået på. Men lockout-aktiviteter, shoppingture, og bedsteforældrepasning afløses i næste uge af normal skolegang efter regeringens indgreb i konflikten mellem lærerne og KL.

I Aalborg Stadionhal fornøjede en flok drenge sig torsdag med lockout-basket hos Aalborg Vikings med visheden om, at de i næste uge igen skal på skolebænken.

- Det bliver fedt at komme i skole igen. Nu har vi alligevel haft tre uger plus påskeferie uden at være i skole, så det bliver rart at komme i gang igen, siger Jakob Slott, som var mødt op til basketballtræning.

Også lockoutramte forældre kan nu se frem til en normal hverdag.

- Her på det sidste er i hvert fald pigerne begyndt at kede sig. De har fuldstændig manglet struktur i hverdagen, siger Agnes Andresen, som er mor til fire og torsdag havde de skolehungrende børn med ind til Aalborg.

Også hos foreningen Skole og Forældre er man også glade for, at eleverne igen kan komme på skolebænken.

- Vores fokus har været på børnene, og både for elever og forældre er det vigtigt, at de igen kan komme i skole. Skal der lidt malurt i bægeret, så må det være, at vi havde ønsket os en forhandlingsløsning i stedet for et regeringsindgreb, siger næstformand i Skole og Forældre Finn Juel Larsen.

Og nu glæder de basketballspillende skolelever sig bare til at komme tilbage til skolen efter bededagsferien.

- Man har da glemt nogle ting, så det bliver godt at komme tilbage til sklen og få genopfrisket og lært noget mere, siger Sami Chouchane.