Foto: Jesper Lange

Elever strejker

To elever fra 9. klasse på Frydenstrandskolen arrangerer mandag morgen demonstration på Rådhuspladsen i Frederikshavn. Det skriver kanalfrederikshavn.dk

Eleverne vil støtte lærerne, der er varslet til lockout til april.

- Vi vil strejke mod lockouten af lærerne, der bliver sat i gang fra 1 april, og vi vil strejke mod at få indført den nye skolereform, som vil føre til, at alle skoler bliver "heldagsskoler", fortæller den ene af initiativtagerne, Stine Juul Christensen, til Kanal Frederikshavn.

Den anden initiativtager er Camilla Emmy Bech.

Hun er klar over, at eleverne skal pjække fra skolen for at deltage i demonstrationen.

- Men det er nødvendigt. Vi gør det for at hjælpe lærerne og både de små og store elever. På denne måde skaber vi opmærksomhed og bliver hørt, mener Stine Juul Christensen.

Hun er utilfreds med, at lockouten vil betyde, at de store elever går glip af værdifuld undervisning, inden de skal til eksamen, ligesom forældre til de mindre børn står med et pasningsproblem.

- Det er simpelhen for dårligt, og det bliver vi nødt til at gøre noget ved, så de ansvarlige tænker lidt mere over, hvad de har gang i, udtaler Stine Juul Christesen.

Hun har sammen med en veninde oprettet demonstrationen som en begivenhed på Facebook. Hun forventer, at mindst 50 elever deltager i demonstrationen på Rådhuspladsen. Og voksne er også velkomne.