LIGE NU:

Elever tilbage på ungdomsuddannelserne

I dag kunne 1. og 2.G-eleverne møde i skole, mens 3.G'erne er hjemme og skrive opgave.

I dag var en stor dag for 1.G og 2.G’erne på de nordjyske ungdomsuddannelser.

For i dag kunne de for første gang efter nedlukningen i december sidste år møde i skole.

Og på Aalborg Handelsgymnasium var den røde løber rullet ud i dagens anledning, da man bød velkommen til skolens 2.G-elever.

- Det er meget underligt at være her igen, men det bliver dejligt at se alle sine kammerater og undervisere, siger Magnus Mejlholm Larsen, 2.E, Aalborg Handelsgymnasium.

Indtil nu var det kun 3.G’erne, der havde lov til at komme på skolen, men eleverne er lige nu hjemme for at skrive opgave, så skolen står tom.

Det fik det nordjyske folketingsmedlem Anne Honoré Østergaard (V) til at spørge undervisningsministeren, om ikke 1. og 2.G´erne måtte bruge de tomme skoler. Og det fik hun ja til.

- Hvis man har mødt unge mennesker for nyligt, så har de alle sammen set lidt mismodige ud. Det er hårdt at sidde bag en skærm en hel dag. Og mange af 1.G’erne kender ikke en gang deres egen klasse, da de har været væk i over så lang en periode, siger Anne Honoré Østergaard.

Da tilladelsen først var givet, var Aalborg Handelsgymnasium hurtig til at slå dørene op, for eleverne var savnet.

- Sidste uge brugte vi tre dage på at planlægge udendørs undervisning, men lørdag formiddag fandt vi ud af, at det kunne vi skrotte. Men det er okay at skrotte de planer, for nu kan vi få eleverne ind i stedet for, siger Rikke Christoffersen, der er direktør for Aalborg Handelsskole, som også omfatter Aalborg Handelsgymnasium.

I næste uge får 1.G'erne lov til at vende tilbage på Aalborg Handelsgymnasium.