Foto: Per Frank Paulsen

Eleverne styrer showet

Skoleeleverne i Hjørring Kommune skal være koncertarrangører i et nyt projekt.

Hjørring Kommune indfører som den første nordjyske kommune såkaldte KulturCrews i tre af kommunens folkeskoler. De nye KulturCrews er et slags kulturelt elevråd.

Eleverne står for alt det praktiske til koncerterne, lige fra at kontakte bands til PR, til at hjælpe musikerne med at stille op.

Skoleleverne kom for første gang på prøve mandag formiddag, hvor de afholdt koncert med bandet Den Blå Tone på Lundergårdskolen i Hjørring. Tre skoler er med i projektet, nemlig Lundergårdskolen, Hirtshals Skolecenter og Bagterpskolen. Hver skole har dannet deres eget KulturCrew, og det var ikke nogen let opgave, fortæller projektleder, Leif Jakobsen:

- Ansøgningsprocessen blev taget meget alvorligt af de interesserede elever. På Bagterpskolen fik vi 20 flotte ansøgere, 10 af dem kom til samtale, og her af fandt vi de otte bedste. Eleverne er stolte over at være en del af KulturCrewet. Det giver status på samme måde som at være med i elevrådet. De øvrige elever ser op til KulturCrewet, og de udvalgte elever tager ansvar og er meget pligtopfyldende, siger han.