02:19

En dag på job: Nordjyske håndværkere i hovedstaden

Hundredvis af nordjyske håndværkere forlader hver uge Nordjylland for at bruge fire dage på byggepladser i hovedstadsområdet

Kone, kærester, børn og venner. Det er nogle af de ting, som mange nordjyske håndværkere hver uge siger farvel til, når de drager mod hovedstaden for at arbejde.

Med en arbejdsuge, der varer fra klokken fire søndag morgen, når bilerne ruller mod København til engang torsdag eftermiddag, når bilerne igen er parkeret i Nordjylland, er der ikke meget fritid.

- Det skal man også lige vænne sig til. Når man siger farvel til kæresten der om morgenen, og hun ligger og er træt af, at man tager afsted, fordi det er bare klokken lort om natten. Og at man så i stedet skal bo her sammen med 8 andre fyre eller mænd, siger håndværker Christian Husum, der kommer fra Farsø.

Når man siger farvel til kæresten der om morgenen, og hun ligger og er træt af, at man tager afsted, fordi det er bare klokken lort om natten. Og at man så i stedet skal bo her sammen med 8 andre fyre.

Christian Husum, håndværker

Sjakket, som Christian Husum er en del af, bor sammen i nogle bygninger, der tidligere har været brugt som kontor. Nu er bygningerne lavet om til noget, man kan bo i med små værelser, køkken og fællesrum.

Udover kæresten så koster det også på andre sociale konti, når man er afsted.

- Man er jo ikke på samme måde med i, hvad der sker. For eksempel med gutterne til fodbold, og man kan ikke bare arrangere noget, fordi man sidder jo herovre, siger Christian Husum.

Men når man ikke kan få alt det sociale med derhjemme, så har de det på pladsen. For ifølge Christian Husum, så er kollegaskabet på sådan en byggeplads helt specielt.

- Det kan man jo ikke undgå, når vi går så meget sammen. Vi har vores pauser sammen, vi spiser sammen, og vi snakker jo også meget sammen, når vi kommer hjem om aftenen, siger Christian Husum.