LIGE NU:

En dejlig første dag på SommerSportsskolen

SommerSportsskolen for børn og unge med handicap, er kommet godt i gang. Skolen er et tilbud, arrangeret af Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg og Dansk Handicap IdrætsForbund.

Skolen startede i går, og slutter onsdag.
Af aktiviteter kan nævnes, fodbold, bowling, atletik og friluftsliv, og foregår forskellige steder rundt i Aalborg.

Orienteringsløb
Deltagerne havde en spændende og sjov dag, som startede med at alle deltog i dagens "kom-og-prøv" idræt, nemlig præcisionsorienteringsløb.

Denne idræt er en kørestolsvenlig form for O-løb, hvor ruten og tiden ikke er afgørende. Derimod scorer man ved at finde den rigtige post af to, ved hver hovedpost.
Det er sjovt og kan tilpasses i sværhedsgrad. Alle synes det var sjovt og udfordrende.

Elhockey og bueskydning
Om eftermiddagen var det tid for linieidrætterne fodbold og sejlads samt kombi-linien, hvor der i dag var elhockey og bueskydning på programmet.

Fodbold og fodboldgolf
Fodboldholdet spillede på Frejas anlæg og de havde slet ikke tid til at bekymre sig om regnen. Spillerne er meget forskellige i alder og handicaps, men de dygtige trænere fik lavet en sjov dag ud af det og alle var meget glade.
Tirsdag skal de prøve at spille fodboldgolf og de skal prøve en oppustelig fodboldbane.
Aktiviteten foregår ved I.H. Aalborgs klubhus, Skydebanevej 1.

Sejlads
Sejladsholdet består af to drenge, Morten og Kasper som er spastisk lammede. Ingen af de to har sejlet før. Men trods våde bukser og saltvand i hovedet udtalte Kasper efter sejladsen:
- Gid vi skulle sejle hele dagen i morgen.
Så der er ingen tvivl om at det var en god eftermiddag på fjorden.
Vi sejler i to tomandsbåde med en deltager og en instruktør i hver båd. Der sejles igen tirsdag eftermiddag, fra Aalborg Sejlklub, Skydebanevej 40.

Elhockey
Elhockey er et actionpræget holdspil for svært fysisk handicappede elstolsbrugere. Det spilles i hurtige specialstole med en hockeybold, som styres med staven monteret foran på stolen.
Der var fire deltagere som havde en kanonsjov eftermiddag og der er med garanti sikret nye spillere til I.H. Aalborgs elhockeyhold.

Bueskydning
De fra Kombi-linien der ikke kunne deltage i elhockey prøvede bueskydning i stedet for.
Der meldes fra bueskytterne at man kan skyde langt med en bue og pil.

Spejderliv
På programmet for Kombi-linien i morgen eftermiddag er der udendørs-/spejderliv. Frokosten laves over bål og der arrangeres et spejderløb i området fra Fjordmarken til Friluftsbadet, med traditionelle spejderopgaver.

Atletik i Skovdalen
Tirsdag formiddags "kom-og-prøv" idræt for alle deltagere er Atletik, som foregår på atletikstadion Skovdalen kl. 10.00-11.30. Der skal prøves Racerunning som foregår med en speciel trehjulet løbecykel. Meget populær blandt spastikere. Derudover vil der være traditionelle atletikdiscipliner samt kørestolsslalom.