LIGE NU:

En mio. kr. til nordjyske kulturprojekter

Projekter der udvikler lokale kulturmiljøer i Nordjylland kan søge del i midlerne, der kommer fra Kulturpuljen 2016.

Der er nu åbnet for Regionsrådets Kulturpulje, som i 2016 er på en million kr. Puljen støtter i år projekter inden for emnet ”stedets kultur”. Det er projekter, der udvikler potentialerne i lokale kulturmiljøer eller den lokale kulturarv.

Regionsrådets Kulturpulje nævner Tordenskioldsdagene i Frederikshavn eller Jazzy Days i Tversted som eksempler på ”stedets kultur”.

- Overalt i Nordjylland findes der kulturmiljøer, der er særligt knyttet til deres lokalområde. De spiller en meget vigtig rolle for turisterhvervet og er med til at tiltrække både besøgende og nye borgere til Nordjylland. Vi ser ofte, hvordan ildsjæle og kulturinstitutioner skaber succesfulde festivaler og events, der tager udgangspunkt i den nordjyske historie eller særlige traditioner”, siger formand for Regionsrådets Udvalg for Infrastruktur, Klima, Kultur og Miljø, Henrik Ringbæk Madsen i en pressemeddelelse.

Man kan f.eks. søge støtte til at udvikle potentialerne i sit lokale kulturmiljø eller den lokale kulturarv, hvis stedet har potentiale til at tiltrække sig opmærksomhed på et regionalt eller nationalt niveau.

Ansøgningsfristen er fredag den 12. feb. 2016 kl. 12.