Foto: TV2/NORD (Arkiv)

En ud af 17 boliger bliver solgt hurtigt

Trods svære tider på boligmarkedet kan en del boliger stadig sælges inden for 14 dage, viser opgørelse.

Trods meget tale om krise på boligmarkedet, så kan huse stadig sælges hurtigt. Ifølge en ny opgørelse fra ejendomsmæglerne i EDC bliver en ud af 17 boliger solgt på under 14 dage. I hovedstaden er det syv procent eller ca. en ud af 14 boliger, der bliver solgt hurtigt.

- Det primære kendetegn ved de boliger der sælges meget hurtigt er, at de har en særlig attraktionsværdi, oftest i form af en god beliggenhed, samtidig med at de udbydes til en gunstig pris, siger Jan Nordmann, kommunikationschef hos EDC.

Han forklarer, at boligmarkedet er så gennemsigtigt, at køberne hurtigt kan danne sig et overblik over udbud, priser og hvad ejendomme sælges for.

- Det betyder så også, at køberne hurtigt kan spotte de gode tilbud og slå til, siger Jan Nordmann.

På de boliger, der sælges hurtigt, behøver sælger heller ikke at give så stort et afslag i pris. Hvor prisen for øvrige boliger bliver barberet ned med godt syv procent, er prisafslaget på de hurtigt solgte boliger kun godt to procent.

Bag tallene gemmer sig ifølge EDC et boligmarked, der bliver delt i to. En halvdel, der består af boliger der udbydes til realistiske priser - og som sælges. Og så en halvdel, hvor sælgerne fortsat ikke ønsker at tilpasse priserne til dagens virkelighed.

- I statistikkerne for boligmarkedet bliver dette marked læst som et marked med svagt faldende priser og meget lange salgstider. Men ejendomsmæglerne, der bevæger sig i markedet til daglig, oplever altså to tilstande: Boliger med fornuftige salgspriser og rimelige salgstider og så boliger, hvor begge dele er låst fast, siger Jan Nordmann.

EDC bygger sin vurdering på en opgørelse over 5000 solgte boliger hos EDC inden for de seneste seks måneder.

/ritzau/