En vognmand der aldrig stopper

06:50

Jens Harry Nielsen driver vognmandsfirma hjemme fra gården i Havbro ved Aars.

Jens Harry Nielsen er 91 år og driver stadig sit eget vognmandsfirma. Han vil ikke på pension.

Det er 65 år siden Jens Harry Nielsen købte sin første lastbil. Han har det meste af sit liv drevet et vognmandsfirma. I dag er han 91 år gammel, og han driver stadig firmaet. 

Han har forsøgt flere gange at stoppe. Forsøgene er altid endt med, at han har genstartet virksomheden. Der er dog ikke længere 22 lastbiler i vognparken. I dag er der en enkelt lastbil på landevejen og en i gårdspladsen.

Jeg kan ikke holde tanken ud, når nogen siger, at jeg godt kan tillade mig, at lukke mit firma og gå på pension,

-Jeg kan ikke holde tanken ud, når nogen siger, at jeg godt kan tillade mig, at lukke mit firma og gå på pension, siger den 91-årige.

Læs også Bente vil ikke gå på pension

Jens driver stadig firmaet, og det er stadig konen Maren, der står for regnskaberne. Hun har heller ikke spekuleret i at holde op. Det på trods af, at det var vanskeligt, at finde ud af de nye regler på området, blandt andet køre/hvile tids reglerene. 

Alderen har dog sat sine begrænsninger. Jens Harry Nielsen sidder ikke længere bag rattet på de lange ture til og fra Sverige. Han har i sine 91 år ikke været impliceret i en ulykke, men mener alligvel, at han er for gammel til at køre de lange ture.

- Så står folk der og siger: Når, den gamle tosse, han skulle også være blevet hjemme. Nej, der tror jeg nu alligvel, at jeg er blevet for gammel, siger Jens. 

De lange ture i lastbilen, har han overladt til sønnen Preben, der også elsker at køre lastbil. Jens Harry Nielsen har stadig kørekort til sit elskede køretøj og har ingen planer om at stoppe med at drive sit vognmandsfirma. 

Læs også Karin Kildedal død - 69 år gammel

 

Forsiden lige nu