04:00

Foto: Cold Hawaii PWA World Cup

1 af 2

Endelig medvind til Cold Hawaii

World Cup afdelingen i Klitmøller har hele ugen været plaget af manglende vind, men på sidste dagen af arrangementet kom der endelig vind i sejlene.

Normalt er Cold Hawaii kendt som et vindsikkert surf-mekka, men dette års stævne har været ramt af uheld. Ugen startede ud med, at der var en fiskekutter, der var gået på grund midt i konkurrence-området, og efterfølgende har det ikke været nok vind til at konkurrere.

Det var der her til morgen, hvor en hel uges konkurrence skulle afvikles på en dag.

- Det er fantastisk, at sejlerne faktisk er kommet på vandet nu. Vi har både vind og bølger, så det vi har gået og ventet på i syv dage, det er endelig ved at ske, siger Robert Sand, der er Event Manager for stævnet.

Også blandt surferne var der stor tilfredshed over endelig at komme i aktion.

- Det er dejligt endelig at komme ud på vandet efter en uge på stranden, hvor vi ikke har kunnet lave andet end at styrketræne. Nu kan stævnet få en god afslutning, siger tyske Philip Köster, der regnes for verdens bedste surfer.

Efter formiddagens heats var der ikke meget, der tydede på en samlet dansk sejr, men for en af de lokale surfere var alene det at komme i vandet en stor forløsning.

- Vi har jo gået og haft sommerfugle i maven i rigtig mange dage, og det er rart nok lige at komme ud på vandet og få lidt action og få lettet nerverne lidt, så vi er glade, siger Sebastian Kornum, der til daglig bor i Klitmøller.