Endnu en fuser: AaB skuffer i guld-trænerens hjemkomst

AaB hænger fortsat fast i bunden af Superligaen efter blot et enkelt point mod OB på hjemmebane.

Fredag aften skulle have været første sejr for Erik Hamrén - den 'hjemvendte' guldtræner.

Men kampen mod OB blev langt fra det vendepunkt, som AaB-fansene har hungret efter i ugevis.

I en rodet kamp, hvor begge hold kæmpede for at få overtaget, blev det til 1-1. Et resultat, som hjemmeholdet fra Aalborg næppe kan være tilfredse med.

På trods af et par gode chancer til AaB mod kampens slutning fik Nordjyllands hold kun et enkelt point og er fortsat under nedrykningsstregen i tabellen.

Interview med Lucas Andersen efter kampen.

Hamrén rystede posen

Stemningen manglede ellers ikke på Aalborg Stadion. Allerede under opvarmningen sørgede en kvindelig DJ for humør og stemning. Ikke mindst for de 1500 nye studerende i Aalborg, som havde fået fribilletter fra AaB i dagens anledning.

Erik Hamren havde foretaget hele fire ændringer i statsopstillingen til aftenens kamp.

Det betød debut i midterforsvaret til Yahya Nadrani, og i front fik 17-årige Oliver Ross chancen fra start efter at have vist sin målfarlighed i U19-landskampen i Hobro, hvor Erik Hamren selv overværede AaB-talentet score to mål i 4-2-nederlaget til England.

På midtbanen var arbejdshesten Pedro Ferreira tilbage efter sin skade, og på venstrebacken fik Jakob Ahlmann chancen fra start.

Kampen blev indledt med et minuts stilhed for den tidligere assistenttræner i AaB Per Westergaard, der døde for kort tid siden og derfor spillede AaB’s spillere med sørgebind under kampen

Foran efter dødbold

Efter en forsigtig start på kampen fra begge hold, var det efter 14 minutter AaB's forsvarsspiller Lars Kramer, der nåede højest på en hjørnespark og headede hjemmeholdet foran. Det fik jublen til at bryde løs på Aalborg Portland Park og ikke mindst på trænerbænken med træner Erik Hamrén i spidsen.

Samme Erik Hamrén havde dagen før lukket træningen for pressen. Måske var det en indøvet hjørnesparksdetalje, der blev trænet. AaB har før været kendt for netop at være dygtige til mål på dødbolde, og det understregede holdet igen fredag aften.

OB var sjældne gæster i AaB's ende og blev aldrig rigtig farlige. Udeholdet tog dog teten i første halvleg efter AaB-scoringen - dog uden at hjemmeholdet kom på hælene.

Nedturen fortsætter

OB kom bedst ud til anden halvleg, men en kontra til AaB efter 51 minutter kunne have sendt sejren tæt på AaB.  En stor chance til Lucas Andersen, men bolden sneg sig lige forbi OBs mål.

I stedet blev det OB, som sendte bold i nettet kort tid efter den store AaB-chance. AaB’s bænk appellerede for hånd på bolden midt på banen, men dommeren lod spillet fortsætte og pludselig var Basim Kadrill alene med AaB's nye mand i midterforsvaret Nadrani, og så var der udlignet til 1-1.

Et mål, der lå i luften, og der gik et suk igennem de næsten 8000 fremmødte tilskuere.

AaB kom dog tilbage mod slutningen af kampen.

Efter 78 minutter forsøgte Allan Sousa sig udefra, men en god redning fra OB's målmand forhindrede en udligning. Lidt efter stod Louka Prip og Marco Ramkilde i vejen for hinanden på et godt indlæg, lige Ivar Fossum fik en god chance på kanten af feltet.

Men også OB var tæt på flere gange mod kampens slutning. Udeholdet havde et par store chancer for at score sejrsmålet, og det var gæsterne, der var tættere på 2-1.

Så kampen slutter skuffende for AaB med kun et point, og det kunne høres på publikum, der højlydt gav udtryk for deres utilfreds ned mod spillerne efter slutfløjtet.