Foto: Christell Maria Iversen (Arkiv)

Energiselskab erklæres konkurs

Vester Hjermitslev Energiselskab har begæret sig selv konkurs. Kommune kan miste 4,8 mio. kroner.

Kommunale garantier for op mod 4,8 mio. kroner kan være tabt for Jammerbugt Kommune, da Vester Hjermitslev Energiselskab i dag er erklæret konkurs.

Ifølge bestyrelsen for energiselskabet skyldes konkursen, at man på trods af flere forskellige tiltag ikke er lykkedes med at få anlægget til sikre rentabel drift.

I forbindelse med kommunesammenlægning i 2007 overtog Jammerbugt Kommune en garantiforpligtigelse på 5 millioner kroner, der skulle bruges på renovering og ombygning af biogasanlægget, og blandt andet derfor ærgrer det borgmester Mogens Gade, at energiselskabet er gået konkurs.

- Med oplysningerne om, at Energiselskabet har begæret sig konkurs, må vi desværre forudse, at den kommunale garanti formodentlig vil træde i kraft, og vi vil tabe en del af pengene. Vi afventer nu kurators opgørelse over værdierne og gælden i selskabet, før vi foretager os yderligere, siger Mogens Gade.

Beboerne i Vester Hjermitslev behøver dog ikke at frygte kolde nætter. Ikke nok med at foråret er på vej, så er Vester Hjermitslev Energiselskabs anlæg og aktiviteter overdraget til det private firma BioFuel Technology, der sammen med byens varmeværk vil sørge for at sende varme ud til byens borgere.