Enighed om skolestruktur i Vesthimmerland

Det var en glad formand for børne- og skoleudvalget i Vesthimmerlands Kommune, som her til aften kunne melde om enighed blandt byrådets 4 største partier om skolestrukturen.

Penge til frit skolevalg og overbygning på Gedsted Skole var de mest markante ændringer i forhold til det forslag, som har været i høring.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har kunnet finde sammen om et fælles udspil, siger Henrik Dalgaard, (Kons.), Formand, Børne- og skoleudvalget, Vesthimmerlands Kommune.

De konservative, Venstre, Socialdemokraterne og de radikale er enige om følgende, gældende fra august 2011.

Simested, Haubro og Louns/Alstrup Skole i Hvalpsund lukkes. Vilsted/Vindblæs og Bakkeskoleskolen slåes sammen til én.

7. klasserne flyttes til overbygningsskolerne. Dog ikke fra Gedsted Skole, som hidtil foreslået. Her etableres i stedet en overbygning med ét spor. Der er dog lagt den mulighed ind i forslaget, at hvis ikke de små overbygningsskoler har mere end 17 elever i snit i 7., 8. og 9. klasse tre år i træk, så skal overbygningens fremtid tages op til fornyet overvejelse. Det vil udover Gedsted Skole blive aktuelt for Vester Hornum Skole.

10. klasse samles på 10. klassecentret i Aars. I stedet for den hidtidige 10. klasse på den private Aalestrup Realskole, så rykker 7. klasserne fra Aalestrup Skole til Realskole.

Kommunen sparer cirka 8 millioner kroner ved manøvren. Pengene skal dog også bruges.

Specialklassernes fremtid bliver udskudt i ét år. Børne- og skoleudvalget ansætter en konsulent til at behandle hele området med henblik på at lave den helt rigtige struktur fra sommeren 2012.

I Simested og Hvalpsund, hvor der hidtil har været landsbyordninger, etableres der institutioner til pasning af børnene, indtil de skal begynde i skole - når skolerne lukkes.

I første kvartal af 2011 skal hele undervisningspersonalet igennem en større opgraderingsproces med henblik på at skabe større kvalitet i undervisningen.

Til sidst er der afsat 300.000 kroner til et udviddet frit skolevalg, således at man nu også kan få gratis transport til en skole i det skoledistrikt, som ligger umiddelbart op af det man bor i.

Skolestrukturen skal endelig konfirmeres af byrådet den 25. november. Det skulle dog være en formssag, når de 4 store partier er enige i udvalget.

Forsiden lige nu