Enlig mor må leve på nas

Camilla Wachsmuth og hendes 1-årige datter må nasse på familien i juli og august for at overleve. Hun er simpelthen fanget i et hul i den danske velfærdsmodel.

Camilla Wachsmuth er 27 år og enlig mor. Hun har gået på VUC indtil juni og har fået SU. Hun har søgt ind på pædagogstudiet, men den ansøgning betyder, at hun ingen penge får i juli og august - og da banken også har lukket for pengekassen, må hun nasse på familien sammen med sin datter for at overleve.

- Det er slet ikke fedt, siger Camilla Wachsmuth.

Reglerne betyder at uddannelsessøgende ikke kan få kontanthjælp. Camilla Wachsmuth har også søgt om ekstraordinær hjælp fra Aalborg Kommune, men har fået afslag.

- Jeg synes det er grotesk, at man bliver straffet for at søge en uddannelse i stedet for at gå arbejdsløs, siger Camilla Wachsmuth.

Beskeden fra Aalborg Kommune er at man selv skal spare op til de to måneder, fordi det er en forudsigelig udgift. Men det har ikke været muligt.

- Jeg kunne nok godt har sparet lidt op, men slet ikke nok, siger Camilla Wachsmuth.

Aalborg Kommune oplever en stigende tendens til at unge mangler penge i sommermånederne, men der skal meget til for at åbne kommunens pengekasse.

- Man har altså selv et ansvar for sin økonomi, og når man ved at man kommer til at mangle penge i juni og august, så må vise rettidig omhu, enten ved at spare op, eller ved at få et sommerjob, siger Marian Geller (Venstre), Næstformand, Socialudvalget, Aalborg Kommune.

Det har ikke været muligt for Camilla Wachsmuch. Hun kan heller ikke låne flere penge i banken uden en indtægt, fordi hendes gæld i forvejen er stor. Så nu må hun flytte hjem til mor resten af juli for at overleve.

- Vi må bo der en uge, så får vi da noget at spise, siger Camilla Wachsmuth.