Entreprenør straffes for brokollaps

Efter mere et end års efterforskning har Arbejdstilsynet og Nordjyllands Politi placeret ansvaret for det tragiske brokollaps ved Nørresundby hos entreprenøren.

Entreprenørfirmaet Colas har overtrådt arbejdsmiljøloven i sagen om den sammenstyrtede motorvejsbro ved Nørresundby, der sidste år kostede en brobygger livet.

Sådan lyder vurderingen fra både Nordjyllands Politi og Arbejdstilsynet. Dermed tyder alt på, at ansvaret for ulykken placeres hos entreprenøren.

- På baggrund af resultater af efterforskningen og
indstillingen fra Arbejdstilsynet søges sagen afgjort med et bødeforelæg til Colas Danmark A/S på 200.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen, siger Søren Gade, der
er chefanklager hos Nordjyllands Politi, i en udtalelse til Ritzau.

Ud over bødeforelægget kan der bliver tale om erstatningskrav i millionklassen. En brobygger mistede livet og mindst 20 andre mennesker kom til skade, da broen styrtede sammen over den
nordjyske motorvej den 25. april 2006. Flere af brobyggerne har længe ventet på en adressat til deres erstatningskrav, og nu tyder alt på, at det juridiske ansvar placeres hos entreprenørfirmaet.

Derudover har Vejdirektoratet allerede klargjort et
erstatningskrav på cirka fem millioner kroner, fordi
brobyggeriet blev forsinket cirka et år efter ulykken.

/ritzau/

Forsiden lige nu