Foto: Jesper Bo Winther

02:23

Her op mod den forestående højtid, julen, er der tilsyneladende stadigt flere, der får allergi mod katte.

1 af 2

Epidemi af katteallergi?

Op mod den forestående højtid, julen, er der tilsyneladende flere, der får allergi overfor katte, og derfor må af med misser. På et kattehjem i Hjørring får de indleveret så mange katte, at de nu ikke har plads til flere.

Det sker igen og igen. Julen nærmer sig, og det betyder tilsyneladende katteallergi.

På et kattehjem i Hjørring oplever de, at mange katteejere pludselig bliver allergiske overfor deres pelsede kæledyr, og derfor må af med dem. Lige nu har de så mange katte, at der ikke er plads til flere.

- Her op til højtiderne oplever vi et boom af folk, der gerne vil af med deres kat. Cirka tre til fem om dagen. Vi har ikke plads til flere nu, siger Jonna Fals, der er leder af kattehjemmet Bæklund i Hjørring.

Her i december har Jonna Fals taget 19 katte ind. Ejerne til 14 af dem har forklaret, at allergi er årsag til at de vil af med dem.

Men den REELE årsag til at folk vil af med deres katte, er de skal ud at rejse i juleferien. Det er Jonna Fals helt overbevist om.

- Når jeg siger, de skal prøve at ringe igen om 14 dage, så skal de altid ud og rejse. Også begynder jeg jo at sætte spørgsmålstegn ved den allergi, som de siger, de pludselig har fået.

- Mange gange kan folk ikke få nogen til at passe katten. Der var på et tidspunkt en, der sagde til mig: "Man kan jo bare få sig en ny, når det bliver forår", siger Jonna Fals.

Med alt optaget på kattehjemmet i Hjørring, så er spørgsmålet bare, hvad man så skal gøre, hvis man her op jul er blevet træt af misser.  

Dyrenes Beskyttelse har i øvrigt oplevet en stigning på 48 procent i år i antallet af dumpede familiedyr.