LIGE NU:

Er haven helt død: Sådan ved du, hvad der kan reddes

Tørken har sat sit præg på de nordjyske haver. Vi har spurgt en gartner, om der er håb for de visne planter.

Den ekstreme sommervarme har sat sit præg på haverne. I mange haver er der mere brunt end grønt til stor ærgrelse for de fleste haveejere. Det er dog for tidligt at afskrive en plante, bare fordi den ser vissen ud. Der kan være liv bag overfladen. 

- Krat i grenen, så man lige kan se, om der er grønt inde bagved. For det er det grønne, der transporterer vandet op i planten, hvis der er grønt, så er der stadig håb, men hvis grenene er helt tørre, så de knækker, så er skaden sket, siger gartner Martin Holmriis. 

quote Krat i grenen, så man lige kan se om der er grønt inde bagved. For det er det grønne der transportere vandet op i planten

- Gartner, Martin Holmriis

Den meget regn, der de seneste dage er faldet, er ikke nok til at kompensere for den lange tørkeperiode, vi har haft. Så græsset, der mange steder ser helt dødt ud, er stadig klar på mere vand.

- I en græsplæne, hvor der kun er enkelte grønne strå tilbage, der vil der kunne komme grønt igen. Men det er en god ide at efterså med en god eftersåningsgræs, så plænen bliver lukket hurtigst muligt, så mos og ukrudt ikke kommer der næste år, siger Martin Holmriis. 

Her kan du høre flere af gartnerens gode råd til haven.