LIGE NU:

Erfaren herre skal lede Folkekirkens Hus

Det bliver den 56-årige Henrik Thorngaard, der skal stå i spidsen for Folkekirkens Hus.

Når dørene slås op til det såkaldte Folkekirkens Hus på Gammeltorv i Aalborg vil 56-årige Henrik Thorngaard være en af de første til at byde velkommen.

Thorngaard er blevet ansat som som leder af Folkekirkens Hus og tiltræder 1. januar 2015. Han kommer fra en stilling som orkesterchef ved Prinsens Musikkorps i Skive, og var før det mangeårig programmedarbejder, producent og redaktør ved DR.

- Henrik Thorngaard er den helt rigtige person til gennem Folkekirkens Hus at åbne kirken mod Aalborg by og hele Nordjylland. Henrik Thorngaard kan bidrage med et stort personligt engagement og en mangeårig ledelseserfaring, som vi i folkekirken vil nyde godt af, siger biskop Henning toft Bro om ansættelsen.

En af Thorngaards første opgaver i Folkekirkens Hus bliver renoveringen af den gamle Nationalbank på Gammeltorv.

- Dels skal jeg følge hele processen med renoveringen af Folkekirkens Hus, men jeg skal også i gang med at strukturere de mange aktiviteter, huset kommer til at indeholde. Det handler helt lavpraktisk om indretning, men det handler også i endnu højere grad om visioner - om at få skabt den profil, som skal tegne Folkekirkens Hus i fremtiden. Det kan ikke andet end blive spændende. Jeg glæder mig, siger Henrik Thorngaard.