LIGE NU:

Erhvervschefer og borgmestre vil redde lokale vækstcentre

Mandag mødtes erhvervscheferne og flere nordjyske borgmestre med lokale folketingspolitikere for at redde de kommunale vækstcentre.

De nordjyske borgmestre og erhvervschefer frygter for erhvervslivet i Nordjylland.

Et nyt forslag fra Erhvervsministeriets Forenklingsudvalg lægger op til at lukke de kommunale vækstcentre og centralisere rådgivningen til virksomhederne i regionshusene.

Derfor mødtes erhvervslederne og borgmestrene mandag med flere nordjyske folketingspolitikere for at forhindre forslaget i at blive til virkelighed. 

- Jeg kom til at bruge ordet katastrofe, og det ord holder jeg fast i. Hvis forslaget bliver til virkelighed i den form, vil det være en katastrofe for det lokale erhvervsliv, siger Dan Skovgaard, erhvervschef hos Erhverv Væksthimmerland.

Borgmesteren i Morsø Kommune, Hans Ejner Berthelsen (V), stemmer i. 

quote Det vil være en katastrofe for det lokale erhvervsliv

Dan Skovgaard, erhvervschef 

- Hvis vores lokale vækstcenter lukker, vil vi miste meget af det momentum, der er på Mors lige nu. Vi vil miste vækst, vi vil miste arbejdspladser. Og mister vi arbejdspladser, mister vi borgere - så vi vil komme ind i en rigtig dårlig spiral, siger Hans Ejner Berthelsen.

Folketingspolitikere er enige

Blandt de fremmødte politikere til mandagens debatmøde var DF's Bent Bøgsted, der er formand for beskæftigelsesudvalget. Han er enig med borgmestrene og erhvervslederne i, at det vil være skidt for Nordjylland at lukke de kommunale vækstcentre.

- Jeg synes umiddelbart, det er et dårligt forslag. Vi har brug for en lokal forankring for at kunne rådgive virksomhederne ordentligt, siger Bent Bøgsted. 

Idéen med Forenklingsudvalgets forslag er at centralisere indsatsen, så virksomhederne ikke skal lede flere steder for at få ordentlig rådgivning.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Michael Johansen, medlem af Forenklingsudvalget og rektor på AAU. Han siger til TV2 Nord, at sagen er blevet givet videre til politiske hænder, og at han ikke ønsker at blande sig i en regional konflikt.

Erhvervslivet og samtlige borgmestre i Nordjylland er nu gået sammen om et ændringsforslag til Forenklingsudvalget udspil, der skal sikre vækstcentrenes overlevelse.

- Nu kommer der et konkret forum, hvor vores erhvervschefer og borgmestre har brygget på et alternativt forslag til en model, der både imødekommer de principper, der er i forenklingsudvalgets tanker, men i høj grad tager højde for det lokale også, siger Dan Skovgaard.