LIGE NU:

Erhvervsklima: Hjørring er placeret lavt

Kommunerne i Vendsyssel scorer lavt i erhvervsklima undersøgelse. De er alle tre placeret i den nederste halvdel af DI's undersøgelse. Det er klynkeri fra virksomhederne, mener Hjørrings borgmester.

På landsplan har Hjørring en placering som nummer 62. Frederikshavn Kommune springer i år syv pladser frem til en placering som nr. 53, mens Brøndslev falder 20 pladser tilbage i forhold til sidste år. Brønderslev Kommune får en placering som nr. 50

-Vi må se i øjnene, at kommunerne i Vendsyssel alle opnår et middelmådigt resultat i år. Med Brønderslev Kommunes fald i dette års undersøgelse er alle tre kommuner nu placeret i den nederste halvdel af DI's undersøgelse. Det er en beklagelig udvikling, siger formand for DI Vendsyssel Richard Fynbo.

Virksomhederne klynker

Det er virksomhederne i de enkelte kommuner, der vurderer erhvervsklimaet i deres hjem kommune. Men Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune synes, at de lokale virksomheder klynker i undersøgelsen.

-Det er ufatteligt, at virksomhederne har så dårligt selvværd og at de klager som sådan et punkt som infrastruktur. Jeg kan ikke forstå det, for i København bruger de meget længere tid på at komme frem og tilbage. Vi har brugt så mange penge på infrastruktur her i kommunen, og så er det alligevel det, vi scorer lavt på. Vi har jo en motorvej. Jeg synes, at man klynker, siger Arne Boelt (A), borgmester i Hjørring Kommune.

Borgmesteren mener også, at det er værd at bemærke, at Hjørring kommune scorer højt på de kommunale tilbud i Dansk Industris undersøgelse.

DI's undersøgelse af Lokalt Erhvervsklima omfatter 96 af landets 98 kommuner. Virksomhederne vurderer hvert år de rammer som virksomhederne har i hver enkelt kommune. Det er denne vurdering, der anvendes som grundlag for ranglisten over erhvervsklimaet i landets kommuner.

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden