LIGE NU:

Erhvervsstyrelsen ombestemmer sig: Nordjysk system ER lovligt

Erhvervsstyrelsen meldte i Januar ud, at det overvågningssystem, som nordjyske Blip Systems har udviklet, er ulovligt. Men nu har de ombestemt sig. Systemet er lovligt.

I januar sagde Erhvervsstyrelsen, at det system, som nordjyske Blip Systems har udviklet til at overvåge trafikken, er ulovligt. Nu trækker de det i sig igen.

Nordjyske Blip Systems har udviklet et system, som kan bruges til intelligent trafikovervågning. Systemet kan blandt andet bruges til at forhindre kø og til at guide bilister hurtigere igennem de større byer.

Det nye system blev i første omgang kaldt ulovligt af Erhvervsstyrelsen, fordi det opsnapper de såkaldte MAC-adresser fra bilisternes smartphones uden at de har givet deres samtykke. Og det mente Erhvervsstyrelsen var ulovligt i følge et EU-direktiv.

Nu har de imidlertid ombestemt sig og kalder trafikovervågnings-systemet lovligt.

De er kommet frem til, at systemet Bliptrack ikke er omfattet af reglerne, fordi systemet ikke giver mulighed for at identificere brugerne.

Overvågningssystemet bliver blandt andet brugt af Aalborg City til at kortlægge forbrugernes færden i Aalborgs gader og butikker og til at overvåge trafikken omkring havnen i Aalborg.