Erik Motor fik motorstop

01:56

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har fået en ny beboer. De fik deres fjerde klumpfisk, som måtte gå grueligt meget igennem, inden den kom til sit nye hjem.

Den hedder Erik Motor, men skulle måske nærmere hedde Erik Motorstop, Nordsøen Oceanariums nye klumpfisk.

Den lille fyr blev fanget ud for Vedbæk på Sjælland for et par dage siden, og blev hentet af to biologer fra Oceanariet tidligt i morges. Hjemturen blev dog lidt længere og mere besværlig end først beregnet.

Bilen, som fisken skulle transporteres i, fik motorstop efter 20 kilometer, og så måtte Dansk Autohjælp træde til med hjælp.

Det var da også en bekymret biolog, der skulle følge sin nye klumpfisk resten af rejsen til Hirtshals.

- Det var jo planen, at karet skulle holdes varmt af bilvarmen, men da bilen var gået i stå, så var der ingen varme, siger Henrik Flintegaard til TV2/Nord.

Fisken ankom først til Nordsøen Oceanarium klokken halv ti, og derefter blev den stille og roligt vænnet til bassinets varme inden den mødte sine tre artsfæller.

- Vi er ved at være godt møre, så hvis jeg ser klatøjet ud, så er det derfor, siger biolog Henrik Flintegaard til TV2/Nord.

Selvom Erik Motor svømmer fint i sine nye omgivelser, så er intet sikkert, før der er gået noget tid. Nordsøen Oceanarium har før mistet flere klumpfisk efter få dage.

- Faren er ikke helt ovre endnu, men det ser fint ud. Vi er optimistiske, siger Henrik Flintegaard til TV2/Nord.

Forsiden lige nu