Erstatninger forsvinder ved bankkrak

02:21

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Bankkunder med tilkendt personskadeerstatning er ilde stedt, hvis deres bank går konkurs. Loven beskytter ikke erstatningsbeløbet, som ofte nærmer sig to millioner kroner.

Det er ikke usædvanligt, at personer som kommer til skade på arbejdet, får tilkendt en erstatning på mellem 1,5 og 3 millioner kroner. Pengene bliver udbetalt til en bankkonto og skal sammen med førtidspension sikre en rimelig økonomi for den tilskadekomne resten af livet.

Men nu viser det sig, at der er et hul i den såkaldte garantilov, som sikrer bankkunder ved krak. Alle kontante indeståender på op til 750.000,- kroner er garanteret. Men er der flere penge på kontoen, er de tabt. Det går ud over de store kontantbeløb, som bliver udbetalt ved erstatninger.

- Det er helt urimeligt, at tilskadekommende ikke er beskyttet af loven. De skal leve af pengene resten af livet. Folketinget bør med det samme lave loven om, siger advokat ved HjulmannKaptain i Frederikshavn Bo Hansen.

Regeringspartiet Venstre erkender, at der er et hul i loven, som utilsigtet går ud over en særlig gruppe mennesker.

- Vi vil nu bede ministeren og embedsmændene se på loven igen, så vi kan se, om vi kan få lukket det hul, siger Birgitte Josefsen fra Venstre.

Forsiden lige nu