01:42

Den konservative foketingspolitiker Lene Espersen kræver tog på skinnerne nord for Limfjorden. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Espersen kræver tog i Vendsyssel

Den konservative nordjyske folketingspolitiker Lene Espersen kræver nu handling fra transportministerens og DSB?s side i sagen om den manglende togdrift nord for Limfjorden.

Mandag var Hjørrings borgmester Arne Boelt på banen og krævede tog på skinnerne i Vendsyssel, selv om der endnu ikke kan køre tog over jernbanebroen. Nu melder folketingspolitiker Lene Espersen sig også på bane med krav om togservice til vendelboerne med det samme og ikke først, når jernbanebroen er repareret.

- Det afgørende her og nu er at sikre de mange tusindvis af pendlere så gode vilkår som muligt, og her er det oplagt at genindsætte togdriften i Vendsyssel. Det vil afkorte pendlernes tid og sikre en smidigere afvikling af lokaltrafikken. Blot fordi der begås fejl i forhold til udbedring af broen, skal dette ikke have yderligere negative konsekvenser for pendlerne, der allerede i snart 8 måneder har levet med et serviceniveau, der er under al kritik, siger Lene Espersen.

Lene Espersen har i dag stillet spørgsmål til transportministeren om sagen, og hun kræver handling.

- Det er fuldstændig amatøragtigt, at man så sent i forløbet kommer med udmelding om, at broen ikke bliver klar. Hvorvidt undersøgelseskommissionen, der skulle klarlægge omfanget af skaderne, har været sjuskede, om det er entreprenørfirmaet, der ikke har vidst, hvad de gik ind til, eller en mangelfuld projektstyring fra Banedanmarks side må undersøges til bunds - så ansvaret kan placeres, siger Lene Espersen.