Foto: Jensen & Jensen

Foto: Jensen & Jensen

1 af 2

Essensen af et menneske: Når et liv bliver til en sang

I programserien ’Dit liv er en sang’ følger TV2 Nord musikeren Mikael K, når han omsætter ti nordjyders liv til sange.

Det er både kendte og ukendte nordjyder, der i programserien ”Dit liv er en sang” får omsat deres liv til toner, noder og sangtekst. En opgave den nordjyske musiker Mikael K har taget på sig med alle de følelser, der følger med.

- Det har været sjovt og meget omfattende. Jeg var på hele tiden, da programmet blev til, og det er da også gået udover familien, hvilket har været hårdt. Men det har virkelig været sjovt at lave, siger Mikael K.

Fakta om Mikael K:

Den nordjyske trubadur og sangskriver Mikael K har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange:

 

2002 - Guld

2003- Lille vampyr

2006 - Verdensmand

2008 - Dejlig dum

2011 - Udkantsland - sange fra skæve Danmark vol.1

2014 - Sange fra nord

 

Mikael K har blandt andet modtaget en Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver.

Han er født og opvokset i Aalborg, og efter at have boet flere år i det københavnske, så bor han nu med sin familie i Hjørring Kommune.

Se mere

Programmet ”Dit liv er en sang” er blevet til over et halvt år. Musikeren har mødtes med de forskellige hovedpersoner for at finde ud af, hvem de er. Det er et intenst møde, hvor et liv skal fortælles og forstås på ganske få timer. For hovedpersonens liv skal efterfølgende omsættes til sang.

Musikeren Mikael K har efter mødet omkring 14 dage til at få essensen af mennesket, han har mødt ned på papir. For ham er det vigtigt at finde nogle følelser i hovedpersonen, som andre kan identificere sig med, så de dermed også får noget ud af både tekst og melodi.

Sangskriveren fortæller, at det at skrive en sang er som at bygge et hus. Først kommer fundamentet, som skal være i orden, for resten af sangen skal bygges op omkring det.

Det er da nervepirrende at præsentere en sang på den måde, som jeg har gjort i programmet

Mikael K, musiker og sangskriver

- Der skal være en god melodi, som man så kan få teksten til at passe til. Det er i hvert fald sådan jeg arbejder, og det kan tage flere år nogle gange, før jeg føler, at en sang er færdig, siger Mikael K.

I programmet arbejder han dog med en deadline, som har givet musikeren mange frustrationer, men også en form for lettelse. For når deadlinen står for døren, så skal sangen jo være færdig, og han har dermed ikke mulighed for at vende og dreje ord og toner længere. I slutningen af programmerne skal Mikael K præsentere den nyskrevne sang for hovedpersonen og deres familier.

- Det er da nervepirrende at præsentere en sang på den måde, som jeg har gjort i programmet. Man er jo spændt på, om de kan genkende sig selv i det, siger Mikael K.

”Dit liv er en sang” bliver sendt søndage klokken 19:50 på TV2 Nord Salto. Du kan også finde programmerne her på tv2nord.dk.

28:07

Her får du en snigpremiere på første afsnit i serien. 

Luk video