Et delebarns jul er både fantastisk og forvirrende
Klaus Frederiksen fra Aalborg springer ud som børnebogsforfatter og fortæller her om sin første bog, Williams Jul.
Ny børnebog sætter fokus på juleoplevelsen, når man er fire år gammel og bor på skift hos mor og far.
Hvorfor er æbleskiver runde? Hvad gør man med sneen efter jul? Og hvordan kan det lade sig gøre at få en gave af sin hund?
Spørgsmålene er mange, når man kun er fire år og bor på skift hos mor og far, og når julen er lige dele spændende og forvirrende. Men i Klaus Frederiksens nye børnebog "Williams jul", som er en ny julekalender i 24 kapitler og udkommer mandag den 28. november, får man svar på nogle af dem.
- Jeg har skrevet bogen for at inddrage emnet om at holde jul i en delefamilie, uden at fokus er på det i bogen. For fokus er på Williams oplevelser i december op til juleaften, siger Klaus Frederiksen om sin bog.
Han mener, at der er brug for en bog som "Williams jul" i et Danmark, hvor omtrent halvdelen af alle børn er delebørn. Men der findes ikke mange historier om delebørn, hvor familiesituationen ikke er i centrum af historien.
- De her børn kommer forhåbentlig til at føle med den her bog, at de ikke er noget specielt, men er lige så normale som børn fra kernefamilier. Og ved at emnet er lidt skjult i historien, kan man komme til at tage snakken op med sine børn, forklarer Klaus Frederiksen.
- Det er en bog både til delebørn og til børn, der kender delebørn. Jeg fik idéen for et par år siden, da Bog & Idé udskrev en børnebogskonkurrence. Bogen skulle være på 24 sider, og så syntes jeg, det var oplagt med en julehistorie. Men jeg kom lidt fra projektet igen, så det er derfor, den først kommer nu, siger Klaus Frederiksen.
Idéer og inspiration har han hentet fra sine to døtre på 14 og seks år. Mange af deres tanker og fantasi går igen i Williams beskrivelser af sin jul. Men ligesom så mange andre børn må de vente til den 1. december med at læse historien.