Kun 13.800 nordjyder modtager lønkompensation. Foto: Arkivfoto.

Få benytter sig af lønkompensation i Nordjylland

Nordjylland er den region, hvor færrest gør brug af lønkompensation.

Regeringen har netop offentliggjort nye tal for, hvor mange lønmodtagere, der modtager lønkompensation.

På landsplan er over 170.000 lønmodtagere i øjeblikket sendt hjem på lønkompensationsordningen, hvor virksomheder kan få hjælp fra staten til at betale medarbejderes løn.

Tallene viser, at Nordjylland er den landsdel, hvor færrest bruger muligheden for lønkompensation. 

Sådan fordeler de dompenserede lønmodtagere sig geografisk:

  •        Region Hovedstaden: 58.400
  •        Region Sjælland: 20.200
  •        Region Syddanmark: 33.100
  •        Region Midtjylland: 37.500
  •        Region Nordjylland: 13.800

- Vi har sammen med Folketingets øvrige partier spændt et sikkerhedsnet ud under Danmark, dansk erhvervsliv og danske lønmodtagere allerede fra starten af corona-krisen. Det har været en nødvendig prioritet for os for at kunne holde hånden under økonomien. Og de nye tal, vi har lagt frem i dag, bekræfter mig i, at det var vigtigt, at vi handlede. Nu står vi over for næste skridt, hvor vi skal kickstarte økonomien, og det skal vi gøre klogt, så Danmark kommer bedst muligt ud på den anden side af krisen, siger finansminister Nicolai Wammen.

Hos den nordjyske erhvervsminister Simon Kollerup er der glæde at spore over, at næsten 13.800 nordjyder har undgået at få en fyreseddel i hånden.

- I vores egn er arbejdspladser grobunden for hele det omkringliggende samfund. For hvor der er arbejde, købes der bolig, og så skabes der automatisk også et grundlag for at have en lille købmand, en skole eller en læge. Det er vigtigt, så vi også på den anden side af corona-krisen har et arbejde at stå op til, og så virksomhederne hurtigere kan komme i gang med at få hjulene til at dreje rundt igen, siger han. 

Læs også Seneste nyt om coronavirus: Politi roser nordjyder for god opførsel i det varme vejr

I aften mødes partilederne til debat under overskriften ”Hvordan får vi Danmark tilbage?”

Debatten sendes direkte fra Statens Museum for Kunst torsdag 14. maj klokken 19.30-21.00 på DR1, TV 2 og TV 2 NEWS. I debatten deltager alle partier, der er valgt til Folketinget.