Få det store overblik over Nordjyllands julemarkeder 2023

Intet får én hurtigere i julestemning end et julemarked. Se hvor du kan finde de nordjyske af slagsen.

December nærmer sig med hastige skridt. 

Derfor er det ved at være tid til at finde æbleskiver, julesokker og matchende julesweatre frem, så julestemningen kan brede sig over det nordjyske nisselandskab.

Og hvad kan få én til at nynne julemelodier hurtigere end et godt gammeldags julemarked? Dem er der heldigvis mange af i Nordjylland.

Her giver vi dig et overblik over nogle af dem (eller få et geografisk overblik her):

Julemarkeder i Nordjylland

Vitskøl kloster

Vitskøl Kloster

Vitskøl Kloster

Lørdag den 25. november og søndag den 26. november klokken 10-16 er der hyggeligt julemarked på Vitskøl Kloster i Ranum.

Hele 60 udstillere sælger alt fra håndlavet julepynt, smykker, malerier, filt, strik, pileflet, glaskunst og keramik samt julegodter, røgvarer, vin, chokolade og økologiske frugt og grønt. Desuden vil der være julepynt til terrassen, pyntegrønt og dekorationer.

Skærmbillede 2023-11-20 095519

Møllegården

Møllegården

Dorf Møllegård i Droninglund kan der 9. og 10. december klokken 10-16 opleves julestemning som i gamle dage.

Der er julepyntet, som man gjorde i 1930, og husmoderen bager æbleskiver på det gamle komfur, som kan købes og nydes i de fine stuer.

Der vil også være forskellige boder, hvor du kan købe julegaver, julepynt, juledekorationer og brændte mandler, og så kan du høre julefortællinger fra 1930, og få et billede af dine børn i en gammel kane.

306130_Julemarked-2022-nisse

Støberitorvet

Støberitorvet

Den 2. og 3. december lægger Støberitorvet og Morsø Jernstøberis gamle bygninger rum til masser af julehumør.

I Støberimuseet kan børnene blandt andet deltage i en smørklatkastningskonkurrence, prøve at finde hajtænder i den store sandkasse, lave halmbukke og flotte julekugler, smage på frisklavede bolsjer, prøve lykken på det store lykkehjul samt være med til at bygge øens flotteste nisselandskab, der resten af december kan beundres på Morsø Folkebibliotek.

Om søndagen lægger museet også scene til Gerhard Mark, der vil spille og synge julen ind ved tre koncerter i løbet af dagen.

Julemarkedet ”Jul på Torvet” er åbent fra 10-16 begge dage.

Gymnasium_2_740x416-740x375

Hjørring Gymnasium

Hjørring Gymnasium

Lørdag den 25. november fra klokken 10 til 15 afholder Hjørring Gymnasium STX & HF julemarked med masser af aktiviteter for både børn, unge og voksne.

Det sker med fokus på en bæredygtig jul, og til julemarkedet vil man blandt andet kunne møde klimamonstrene Luna og Birk, som uddeler materialer til julepynt og synger julesange, lave julepynt ud af kasserede bøger fra Hjørring Bibliotek og købe genbrugsguld i ’Juleloppen’.

Desuden deler Den store bagedyst-deltager Karoline, som går i 2. g på gymnasiet smagsprøver ud og sælger bagværk.

DJI_0226

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus

Der er opsigtsvækkende lys- og lydopsætninger og smukke skulpturer at se til Magisk Jul i Skulpturparken i Blokhus fra 4. november til 30. december klokken 15 til 21.

Parkens bygninger, træer og haver er pyntet i et strålehav af tusindvis af lysdekorationer og mere end to millioner julelys.

Udover det er der blandt andet også stort krybbespil, julemand i kanen, Europas længste lysende juletunnel, en kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, smukke guldkareter, blinkende julestjerner og kærlighedstræ med røde julehjerter.

 

Jul Voergaard

Voergaard Slot

Voergaard Slot

Fredag den 24. november slår Voergaard Slot dørene op til et nyt juleeventyr.

Bjarne Als og Bering House og Flowers folder deres juleunivers ud, når de pynter slottet op. I år får han følgeskab af kagekunstneren Anne-Mette Juul Svensson til årets tema: Smagen og duften af jul.

Derudover foldes julemarkedet ud fredag, lørdag og søndag 10-16 i åbningsperioden med alverdens boder. Her kan man naturligvis nyde julespecialiteter såsom æbleskiver, gløgg og meget mere.

Markedet er der igen den efterfølgende weekend, 1. – 3. december.

ålbæk julemarked 2

Ålbæk

Ålbæk

Ålbæk Julemarked har allerede åbnet for denne sæson og har fortsat åbent i weekenderne frem til søndag den 10. december.

Her er der arrangeret en lang række musikindslag - blandt andet med Kandis, Tina Siel med Knud Erik Thrane og Sæby Garden. Derudover kan du selvfølgelig møde julemanden hver eneste weekend.

Ålbæk Julemarked er et af Nordjyllands største udendørs julemarkeder, og du finder det i haven ved Aalbæk Gl. Kro og Badehotel.

hessel

Herregården Hessel

Herregården Hessel

Lørdag den 18. november og søndag den 19. november 10-16 byder Herregården Hessel ind til en jul som i gamle dage.

Stuerne er pyntet op, som de var for 150 år siden. Her kan du deltage i juleaktiviter - for eksempel kan børnene selv lave gaver i juleværkstederne i forvalterhuset og smedjen.

Gæsterne kan komme at se og smage gammeldags julebag blive til i et køkken, bryggers og folkestue. Og der vil strømme de herligste juledufte gennem hele stuehuset.

Hjørring Julemarked på VHM 01

Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Historiske Museum

Der er dømt gammeldags julehygge, når Vendsyssel Historiske Museum åbner dørene til julemarked lørdag den 25. november og søndag den 26. november.

Her kan du foretage dig julekøb i små og store boder med alle mulige former for brugskunst. Begge dage har du mulighed for at køre i hestevogn gennem byen - og så kigger julemanden selvfølgelig også forbi.

For børnene er der arrangeret rundvisning med fokus på gammeldags juletraditioner, hvor børnene får lov at boltre sig i julemandens værksted og i laden. Sygehuskoret Pi’erne sørger for at sprede julestemning med dejlig sang.

Julelys Aalborg Zoo

Jul i Zoo

Jul i Zoo

Julelys stråler i hele Aalborg Zoo klokken 15-20 hver weekend fra fredag den 24. november.

Og hver dag fra 14.-27 december (minus juleaften).

I år bliver haven endnu smukkere med flere julelys og nye dekorationer, og børnene har mulighed for at møde julemanden, mens de voksne kan gå på opdagelse i de mange små boder.

Man kan også opleve et spektakulært ildshow, høre smuk korsang og se et underholdende børneshow.

bratskov

Herregården Bratskov

Herregården Bratskov

Den smukke Herregård Bratskov i Brovst oser af gammeldags julestemning når der afholdes stort julemarked lørdag den 2. december og søndag den 3. december.

39 udstillere opstiller boder i stuerne, kælderen og på gårdspladsen. Her har du rig mulighed for at købe juleudsmykning og gaver med hjem. Og har du en sød tand, kan du fornøje dig i boderne med norske klejner, brændte mandler og kandiserede æbler.

På gårdspladsen er der mulighed for en tur med toget Lille Fut, og de mindste kan deltage i nisseløb. Og så vil der lørdag være dans om juletræet, hvor julemanden kigger forbi med godteposer.

kongesalen i julepynt

Børglum Kloster

Børglum Kloster

Børglum Kloster inviterer til traditionsrigt julemarked fire weekender op i julen. Første weekend er fredag den 17. november til søndag den 19. november.

Julen er den eneste tid på året, hvor der åbnes for de private stuer på klosteret, og her er der garanti for unik julestemning. Hele klosteret er dekoreret med kravlenisser, julehjerter, gran og alt pynt, som hører julen til.

I år kan du forvente 30 forskellige boder med alt fra kunsthåndværk til lokale delikatesser.

Knivholt

Knivholt Hovedgaard

Knivholt Hovedgaard

Der er jul på Knivholt lørdag den 2. december og søndag den 3. december med masser af juleaktiviteter, lækre godter og gode gaveidéer til under træet.

Og som sædvanlig kan man også købe juletræet her.

Møllecentret

Møllecentrets juleby

Møllecentrets juleby

Møllecentrets juleby ruller det helt store ud med hyggelige juleboder, sjove aktiviteter, konkurrencer og meget mere.

Blandt andet Julemand Julle´s & Julemor Ruth´s hus, kanekørsel og minikarrusel.

Det sker fra torsdag den 23. november og hver torsdag til søndag frem til juleaften.

huset

HUSET i hasserisgade

HUSET i hasserisgade

HUSET i Hasserisgade åbner op for kunsthåndværker-julemarked, hvor salgsboderne er fyldt med kreative design-, kunst- og hobbyeffekter - så man kan købe sin første helt unikke julegave hos en af de 33 kunsthåndværkere og hobbykunstnere.

Blandt kunsthåndværkerne i Gårdhaven er Sct. Georgs Gilderne, som holder tombola, sælger adventskranse, pyntegran, juledekorationer og gravkranse.

Det sker søndag 26. november fra kl. 11 til 16.

gammeltorv

Gammeltorv

Gammeltorv

Aalborg Julemarked afholdes også på vanlig vis på Gammeltorv fra fredag 17. november til og med lørdag 23. december.

Her er alt fra gløgg, brændte mandler og lune æbleskiver samt et væld af andet lækkert julemad og drikke.

Juletræer, julesweaters, kunst og så videre er også af finde i de små hyggelige julehytter.

Er man fristet til at se byen oppefra er der også mulighed for at komme en tur op i det store pariserhjul.

Jesperhus JUL - zik og zak

Jesperhus

Jesperhus

Lørdag den 9. december klokken 11-17 er der kæmpe julemarked i Jesperhus.

Blandt andet kommer den populære Coca-Colas julelastbil forbi sammen med julemanden og byder på gratis smagsprøver fra Coca-Cola. Udover det, er der julemarked med salg af blandt andet juletræer, julepynt, merchandise, jule-specialiteter, æbleskiver, gløgg og så videre.

Ff5wA2bQ

Vendsyssel Kunstmuseum

Vendsyssel Kunstmuseum

Lørdag den 25. november klokken 10-16 er der julemarked for Kunsthåndværk og Design på Vendsyssel Kunstmuseum.

Her kan du opleve stande med blandt andet keramik, tekstil, porcelæn, pileflet, smykker, papir, læder og glas.

Og det er muligt at kombinere julegaveindkøb med kunstoplevelser, familieworkshops og hyggelig julestemning i museets udstillingssale.

Der er også masser at smage på, både af julevin og lokale delikatesser.

404286681_18002676431184709_1088135234668986536_n

Fredensfryd

Fredensfryd

Håndlavet julepynt i keramik smykker, hjemmelavet strik og adventskranse er blandt det, der kan findes i boderne til Fredensfryds julemarkeder i Vodskov.

Det sker den 25. og 26. november og den 2. og 3. december klokken 10-16.

316278628_158646213588557_405571128139808393_n

Kulturstationen

Kulturstationen

Kulturstationen i Skørping kommer der også gang i julestemningen lørdag den 2. og søndag den 3. december klokken 10-17.

Her er der hundredevis af boder med alt, hvad julehjertet kan begære af kunsthåndværk, fødevarer og gaveidéer. Men det kan være, man skal passe lidt på, for Røverne fra Rold kigger også forbi.

Øster Holmgaard

Øster Holmgaard

Øster Holmgaard

På søndag den 26. november 11-17.00 afholdes der for første gang julemarked på Øster Holmgaard i Tobberup ved Hobro.

Stalden vil være fyldt med boder med alt fra juletræer og dekorationer til keramik og delikatesser.

Det er også muligt at møde selveste julemanden og hans alpakaer.

Kornets Hus

Kornets hus

Kornets hus

Hver weekend frem til jul er der fyldt med julestemning i Kornets Hus fra 10 - 16.

Gæster kan glæde sig til at få kickstartet årets småkageproduktion med bageworkshoppen ”Fyld Kagedåsen”, eller nyde den populære julebrunch med Kornets Hus’ egne fortolkninger af julens gode mad.

Kender du til flere julemarkeder i Nordjylland?

Skal du til andre julemarkeder, som vi bør kende til, så tøv ikke med at skrive til os ved at klikke herunder eller sende en mail til mihe@tv2nord.dk

Tip os

Seneste nyt

fra Nordjylland